Ali Koç'a aile engeli
FENERBAHÇE BAŞKANLIĞI İÇİN ADI GEÇEN ALİ KOÇ'A AİLEDEN İZİN GELMEDİ. GÖZLER YİNE...

Aziz Yıldırım, istifasını açıkladığında, akla gelen başkan adaylarından biri de Ali Koç'tu. Camiada Koç'un ismi herkes tarafından kabul görecek gibiydi. Ancak aradan süre geçmesine karşın, aday olarak ortaya çıkmadı. Gelen haberlere göre bunun nedeni, ailesinin Ali Koç'un başkanlığına sıcak bakmaması. Kendisi gibi Fenerbahçeli olan ağabeyi Mustafa Koç ile Beşiktaşlı babası Rahmi Koç'un, Ali Koç'a Fenerbahçe başkanlığı için bir süre daha beklemesini tavsiye ettikleri öğrenildi. Hal böyle olunca, daha önce 2009'da aday olmayı düşündüğünü açıklayan Ali Koç, geri adım attı.
GERİ DÖNÜŞ İSİME BAĞLI
Bu durumda başkan adayları arasında gösterilen isimlerin sayısı azaldı. Şu anda en büyük desteği ve baskıyı işadamı Ferit Şahenk görüyor. Ancak onun da adaylığa niyeti yok. Camiada en çok konuşulan isimlerden biri de Mehmet Ali Aydınlar. Bir çok F.Bahçeli, Acıbadem Hastaneleri'nin sahibi olan Aydınlar'ın ismini telaffuz ediyor. Ama şu ana kadar kendisi aday olmadı. Bu arada hafta sonunda İstanbul'a gelecek olan Aziz Yıldırım'ın, adayları beklediği ve istemediği bir ismin ortaya çıkması durumunda kongrede aday olabileceği öne sürüldü.
YILDIRIM ŞARTLI ADAY!
Olağan kongre öncesinde aday olduğunu açıklayıp, sonra geri çekilen İTO eski Başkanı Mehmet Yıldırım, mevcut başkan ve yönetim kurulunun desteği olduğu taktirde başkanlığa aday olacağını açıkladı. Muhalefet-iktidar anlayışı içinde başarının mümkün olmadığını savunan Yıldırım, "Başarılı olmak için konsensüs sağlanmalı. Bu olursa varım" dedi ve ekledi: "Herkesle kavga ederek bir yere varılmaz. Aziz Yıldırım kendini yıprattı."
Bakıcının Fenerli yaptığı çocuklar

Koç ailesinin en büyüğü Rahmi Koç sıkı bir Beşiktaş taraftarı... Oğlu Ömer Koç da öyle... Ama diğer iki oğlu Mustafa ile Ali Koç, Fenerbahçeli... Bunun sorumlusu ise bir zamanlar ailenin yanında çalışan bakıcı... Baba Rahmi Koç, bu olayı geçmişte bir Rusya gezisinde şöyle anlatmıştı: "Bakıcımız, Mustafa ve Ali'yi Fenerbahçeli yaptı. Engel olamadım. Ömer'i ise zor kurtardım." İşte bakıcının etkisi altında sarı-lacivertli takımın taraftarı olan Ali Koç, şimdilerde sarı-lacivertli camiaya başkan adayı olması istenen isimler arasında en başta görülüyor. Zaten kendisi de daha önce 2009 yılında gerçekleştirilecek olan kongrede göreve talip olacağını söylemişti.
Deniz Derinsu/Sabah