Akın Tekstil'in konkordato sürecinin devamı 18 Haziran'da karara bağlanacak
Geçtiğimiz Mart ayında konkordato ilan eden ve hakkında 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verilen Akın Tekstil'in konkordato sürecinin akıbetini belirleyecek olan duruşmanın tarihi 18 Haziran olarak açıklandı.

Tekstil sektörünün köklü kuruluşlarından Akın Tekstil, Mart ayında konkordatoya başvurmuş ve mahkeme şirket hakkında 3 ay süreyle geçici mühlet kararı vermişti.
3 aylık geçici mühlet süresinin sonuna yaklaşılırken, şirketin konkordato sürecinin geleceğine dair önemli kararın alınacağı duruşmanın tarihi belli oldu.
Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kararına göre duruşma 18 Haziran 2026 günü saat 14.10'da görülecek.
69 yıllık Akın Tekstil, kuzenler arasında yaşanan yönetimsel anlaşmazlıkların şirketin finansal yapısına zarar vermesi ve nakit akışının durması nedeniyle konkordato talebinde bulunmuştu. Sektörde köklü bir geçmişe sahip olan ve borsaya açık durumda olan şirketin, bu süreçten nasıl çıkacağı merakla bekleniyor.
İLGİLİ HABER
Akın Tekstil’de kuzenler anlaşamadı, nakit akışı kesildi ve sonuç konkordato oldu
patronlardunyasi.com