Dolar
39,6817
0,08%
Euro
45,7864
0,46%
Sterlin
53,4703
0,04%
Bitcoin
4.102.461
-0,70%
BİST-100
9.203,37
1,11%
Gram Altın
4.295,081
-0,03%
Gümüş
36,03
-1,00%
Faiz
45,55
-0,63%

Ahmet Hakan'ın kedisi yasaklandı!

Hollanda hükümeti, kısa burunlu köpekler ile kıvrık kulaklı kedilerin yasaklanması kararı aldı.

23.01.2023 08:10
Ahmet Hakan'ın kedisi yasaklandı!
16px
32px

Bu hayvanların evde bulundurulması, ticaretinin yapılması reklam ve filmlerde gösterilmesi bile yasaklanacak.
Çünkü kalıtsal rahatsızlıkları nedeniyle bu hayvanlar aslında acı çekerek yaşıyorlar.

Kısa burunlu köpekler nefes almakta güçlük çekiyor ve anormal kafatası yapısına sahip oldukları için her zaman baş ağrısı yaşıyorlar.

Sabah'tan MevlütTezel'in yazısına göre kıvrık kulaklı kedilerde ise sadece kulak kıkırdağını değil vücudundaki diğer eklemlerdeki kıkırdak dokuyu ve kemik gelişimini bozan bir gen mutasyonuna sahipler. Bu yüzden sürekli eklem ağrısıyla yaşamak zorundalar.

Ama görünüşleri sevimli oldukları için bu hayvanlar sürekli reklam, dizi ve filmlerde karşımıza çıkıyor.

İnsanlar da bu kedi ve köpekleri kalıtsal rahatsızlıkları olduğunu bilmeden alıyorlar.

Talep çok olunca bu tür kedi ve köpekler daha çok üretiliyor.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın meşhur kedisi Sekter de kalıtsal rahatsızlığı olan Scottish Fold cinsi galiba.

Hakan'ın Sekter ile ilgili yazıları gerçekten keyifli.

Ancak Sekter'in o çok şey biliyormuş gibi bakışları, hareketsiz hali doğuştan gelen rahatsızlığından kaynaklanıyor olabilir!

editörün seçtikleri
Kültür Yolu Festivali'nin dördüncü durağı Samsun
Kültür Yolu Festivali'nin dördüncü durağı Samsun#Kültür Yolu Festivali