Dolar
39,676
0,06%
Euro
45,7048
0,30%
Sterlin
53,4196
-0,06%
Bitcoin
4.103.465
-0,69%
BİST-100
9.203,37
1,11%
Gram Altın
4.296,018
0,00%
Gümüş
36,03
-1,06%
Faiz
45,55
0,00%

Putin: Rus ve Ukrayna halklarının tek halk olduğunu düşünüyorum, bu bağlamda tüm Ukrayna bizim

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Putin, "Rus ve Ukrayna halklarının tek halk olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda tüm Ukrayna bizim. Rus askerinin ayak bastığı yer bizim" diye konuştu. Putin, 3. Dünya Savaşı ihtimalinin de arttığını söyledi. 

20.06.2025 21:05Güncelleme: 20.06.2025 21:09
Putin: Rus ve Ukrayna halklarının tek halk olduğunu düşünüyorum, bu bağlamda tüm Ukrayna bizim
16px
32px

Rusya lideri Vladimir Putin, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) çerçevesinde düzenlenen ve yaklaşık 4 saat süren "ana oturumda" gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

'SAHADAKİ GERÇEKLERİN KABUL EDİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ'

Ukrayna'nın "kapitülasyonu" için uğraşmadıklarını dile getiren Putin, "Sahadaki gerçeklerin kabul edilmesini talep ediyoruz" ifadesini kullandı.

Putin, Rus ordusunun Ukrayna'nın Sumi bölgesindeki ilerleyişine ilişkin konuşarak "Sınır boyunca güvenlik bölgesi oluşturmak zorundayız. Çünkü onlar (Ukraynalı askerler) sürekli oradan topçu ve insansız hava araçlarıyla saldırı düzenliyor" dedi.

Sumi bölgesindeki derinliğin 10 ila 12 kilometre civarında olduğunu ve ilerisinde de bölge merkezi Sumi kentinin bulunduğunu anlatan Putin, "Sumi'yi alma hedefimiz yok ancak bunu göz ardı etmiyorum" diye konuştu.

'TÜM UKRAYNA BİZİM, RUS ASKERİNİN AYAK BASTIĞI YER BİZİM'

Panel moderatörünün, Rus ordusunun Ukrayna'da ne kadar ilerlemeyi planladığına yönelik sorusunu yanıtlayan Putin, "Rus ve Ukrayna halklarının tek halk olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda tüm Ukrayna bizim. Rus askerinin ayak bastığı yer bizim" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın, Rusya'ya karşı "kirli bomba" kullanma ihtimaline ilişkin konuşan Putin, "Elimizde bunu teyit eden bilgi yok. Ancak Ukrayna'nın kirli bomba kullanması devasa bir hata olur. Nükleer doktrinimiz, aynı şekilde ve her zaman yanıt verilmesini öngörüyor. Buna yanıtımız çok sert olur ve Neo-Nazi rejimi için felakete yol açar" dedi.

'3. DÜNYA SAVAŞI İHTİMALİ ARTTI'

Putin, 3. Dünya Savaşı'nın çıkma ihtimaline dair endişe duyup duymadığına yönelik bir soruya da "Bundan endişe duyuyorum, ihtimal artıyor. Özellikle de Ukrayna'daki askeri çatışmalar ve Ortadoğu'da yaşananlar, İran'daki gelişmeler ve olası riskleri göz önünde bulundurduğumuzda" yanıtını verdi.

'EKONOMİDE RESESYONA İZİN VERİLMEMELİ'

Panelde Rus ekonomisine dair değerlendirmelerde bulunan Putin, ekonominin dengeli bir şekilde büyüme sürecine girmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Dengeli büyüme sürecinin ise ılımlı enflasyon ve düşük işsizlik oranı içermesi gerektiğini kaydeden Putin, "Aynı zamanda, bazı uzmanlar, (Rusya'da) ekonomik durgunluk ve hatta resesyon risklerine işaret ediyor. Buna hiçbir koşulda izin verilmemelidir" dedi.

Putin, Rus ekonomisinin yüksek teknolojiyi daha fazla kullanması gerektiğini de vurgulayarak, geliştirilen dijital rublenin geniş kitlelerin kullanımına sunulacağını belirtti.

Rus ordusunu da modern teknolojilerle donatmayı planladıklarını aktaran Putin, "Dost ülkelerle askeri-teknik işbirliğini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Sadece silahların tedariki veya modernizasyonu değil, aynı zamanda ortak projeler, personel eğitimi ve anahtar teslim işletmelerin ve üretim tesislerinin oluşturulmasından da bahsediyorum" ifadelerini kullandı.

Rusya ve Çin'in, yeni bir dünya düzeni oluşturmadığını söyleyen Putin, "Biz bunu sadece resmileştiriyoruz, çünkü bu değişim doğal bir şekilde ortaya çıkıyor" diye konuştu.

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
Kültür Yolu Festivali'nin dördüncü durağı Samsun
Kültür Yolu Festivali'nin dördüncü durağı Samsun#Kültür Yolu Festivali