Adana'da yangın söndürme uçağı düştü: Pilotlardan biri 'Uçağım göle düştü, durumum iyi, beni alın' şeklinde mesaj gönderdi
Adana’da yangına müdahale sırasında bir yangın söndürme uçağı göle düştü. Uçağın pilotunun, helikopterdeki meslektaşına "Uçağım göle düştü, durumum iyi, beni alın" şeklinde mesaj gönderdiği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Merkez Çukurova ilçesi Salbaş Mahallesi Fadıl Köy mevkiinde orman yangını çıktı. Dumanları fark edenler durumu 112 Acil Komuta Merkezi'ne bildirdi.
Merkez bölgeye ormana bağlı ekipleri sevk etti. Arazöz, su tankı ve orman işçilerinin sevk edildiği orman yangınının büyümemesi için havadan da takviye sağlandı. Bölgeye yangın söndürme helikopterinin yanı sıra bir adet de yangın söndürme uçağı gönderildi.
"UÇAĞIM GÖLE DÜŞTÜ, DURUMU İYİ, BENİ ALIN"
Seyhan Baraj Gölü'nden su alan yangın söndürme uçağı henüz bilinmeyen bir nedenle düştü. Göle düşen uçağın pilotunun, yangın söndürme helikopteri pilotuna "Uçağım göle düştü, durumu iyi, beni alın" mesajı attığı öğrenildi.
Bölgeye çok sayıda ekibin sevk edildiği öğrenildi.
VALİ KÖŞGER'DEN AÇIKLAMA
Vali Yavuz Selim Köşger, kentte çıkan orman yangınına müdahale için havalanan bir söndürme uçağının su almak için Seyhan Baraj Gölü üzerinde bulunduğu sırada düştüğünü söyledi.
Uçaktaki mürettebatın deniz polisince karaya çıkarıldığını ifade eden Köşger, "Biri yabancı uyruklu iki pilotumuzun da sağlık durumu iyi. Ambulansla hastaneye sevk edildiler. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.
patronlardunyasi.com