Dolar
36,6354
-0,11%
Euro
39,8678
0,20%
Sterlin
47,5231
-0,14%
Bitcoin
3.082.605
4,75%
BİST-100
10.840,59
1,05%
Gram Altın
3.517,392
-0,21%
Gümüş
33,83
-0,34%
Faiz
39,37
0,00%

Abdüllatif Şener Danıştay'a duacı

Galataport ihalesinde YPK onayı için beklenen kurum görüşleri tamamlandı. Şener'in ise Danıştay'ın olumsuz karar vermesinden memnun olacağı konuşuluyor

29.11.2005 00:00
Haberi paylaşın
Abdüllatif Şener Danıştay'a duacı
16px
32px

Galaport ihalesiyle ilgili Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı beklenirken, hükümet de Danıştay'ın vereceği karara kilitlendi. DPT'nin incelediği Galataport dosyasının Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in masasına konulması için, Liman-İş'in Danıştay'a açtığı "yürütmeyi durdurma ve işlemin iptali"ne ilişkin kararın beklendiği öğrenildi. Şener'e yakın kaynaklar, Bakan'ın kararının da buna göre şekilleneceğini belirtiyorlar.

İhaleyle ilgili inceleme yapan Devlet Planlama Teşkilati'nın (DPT) bir süre önce Özelleştirme İdaresi'nden istediği bazı eksik belgelerin tamamlandığı, önceki hafta da Hazine ve Denizcilik Müsteşarlığı görüşlerinin DPT'ye ulaştığı öğrenildi. Buna rağmen, Bakan Şener'e bağlı DPT'nin konuyla ilgili görüşünü yazmak için beklediği ifade ediliyor.

Öte yandan 3 Ekim'de Liman-İş'in açtığı "yürütmeyi durdurma ve iptal" davasıyla ilgili Danıştay kararının önümüzdeki hafta içinde netleşmesi bekleniyor. Kaynaklar, "Danıştay'dan görüş sorulamadı. Çünkü zaten Danıştay'da bu ihalenin davası görülüyor. Yani Danıştay, davayla ilgili alacağı kararla zaten görüş vermiş olacak" diye konuştu. Edinilen bilgiye göre, YPK kararıyla ilgili Bakan Şener ve kabinedeki hava şöyle: YPK kararının imzaya açılıp açılmaması için Danıştay beklenecek. Karar ile ilgili iki senaryo var:

Rahatlatacak karar

* Danıştay Galataport ihalesinin yürütmesini durdurursa, Bakan Şener rahatlayacak. Çünkü bu durumda YPK kararının imzalanması gerekmeyecek. Böylece ihaleyle ilgili "Ben olsam öyle yapmazdım" diyerek Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı eleştiren Şener, ihaleyle ilgili karara onay vermek zorunda kalmayacak.

* "Yürütmenin durdurulması isteminin reddi" halinde Şener'in YPK kararıra imzalaması zorunlu hale gelecek. Çünkü böylece ihaleyle ilgili itirazı, yüksek yargının verdiği karar nedeniyle temelsiz kalacak. Bu durumda DPT, kararı YPK'nın en son üyesi Müsteşar Ahmet Tiktik imzasıyla Şener'e gönderecek Elden dolaştırılarak imzaları tamamlanacak kararı Başbakan'dan önce, en son Bakan Şener imzalayacak.
Vatan

benzer haberler
Hitit Seramik’in konkordato süreci bir yıl uzadı, konkordatoya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ülker Hızal Yazıcı da dahil oldu
Hitit Seramik’in konkordato süreci bir yıl uzadı, konkordatoya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ülker Hızal Yazıcı da dahil oldu