1000 istasyon kapatıldı
SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI, KAÇAK AKARYAKIT SATAN 1000 İSTASYONU KAPATTI

Ölçü ve Standartlar Genel Müdürlüğü, Türkiye'deki toplam 11 bin akaryakıt istasyonundan kaçak akaryakıt kullanan bin istasyona kilit vurdu. Kaçak akaryakıt en çok İstanbul, Kayseri ve İzmir'de satılıyor.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın ortak yürütttüğü kaçak akaryakıt denetimlerinde toplam bin akaryakıt istasyonu kapatıldı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın denetimini üstlenen Ölçü ve Standartlar Genel Müdürlüğü, denetimlerini hızlandırdı. Ölçü ve Standartlar Genel Müdürü Atilla Şahin, denetimlerinde kaçak akaryakıtın daha çok şehir merkezinden uzak benzinliklerde tespit edildiğini açıkladı. Şahin, "Kaçak akaryakıtta, özellikle kıyıda köşede kalmış, il merkezlerinden uzak yerlerde denetimlerimizi artırdık. Bu yerlerde yaptığımız denetimler sonucunda, toplam bin akaryakıt istasyonunu kapattık" dedi.
Şikayetler yoğunlaştı
Atilla Şahin, Sanayi Bakanlığı'nın 175 Alo Kaçakakaryakıt hattına gelen şikayetler doğrultusunda denetimlerini yürüttüklerini belirterek, "Vatandaş, kaçak akaryakıttan dolayı sıfır model aracının bozulduğuna dair şikayetlerini bildirdi. Kaçak akaryakıta özellikle İstanbul, İzmir ve Kayseri'de rastlanıyor" diye konuştu.
TÜPRAŞ'ın satışları yüzde 13 arttı
Genel Müdür Şahin, kaçak akaryakıta yönelik denetim seferberliğinin sonucunda Tüpraş'tan çıkan akaryakıt miktarının yüzde 13 oranında artış gösterdiğini ifade etti. Şahin, "ulusal marker" sisteminin devreye girmesiyle birlikte denetimlerin sadece istasyonlarda değil yollarda, sınır kapılarında ve gemilerde denetimlerin süreceğini kaydetti.
Songül Selvi/Yeni Şafak