Eurostat verilerine göre Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi ocakta yüzde 1,5 geriledi
Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi, ocakta bir önceki aya göre yüzde 1,5 düştü.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nde ocak ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış sanayi üretimi verilerini açıkladı.
Buna göre, Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi, ocakta bir önceki aya göre yüzde 1,5, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,2 düşüş gösterdi.
AB'de de sanayi üretimi ocakta aylık bazda yüzde 1,6, yıllık bazda ise yüzde 0,6 azaldı.
EN BÜYÜK DÜŞÜŞ İRLANDA'DA, EN FAZLA ARTIŞ PORTEKİZ'DE
Ocakta, AB ülkeleri arasında aylık bazda sanayi üretiminde en fazla düşüş yüzde 9,8 ile İrlanda'da, yüzde 4,3 ile Lüksemburg'da ve yüzde 4,1 ile İsveç'te oldu.
En fazla artış ise yüzde 4,2 ile Portekiz, yüzde 3,3 ile Letonya ve yüzde 2,7 ile Litvanya'da ölçüldü.
YILLIK BAZDA EN ÇOK DÜŞEN LÜKSEMBURG
Sanayi üretiminde yıllık bazda en fazla düşüş yüzde 14,9 ile Lüksemburg, yüzde 13,1 ile İrlanda ve yüzde 8,6 ile Bulgaristan'da gerçekleşti.
En fazla artış yüzde 13,3 ile Letonya, yüzde 11,5 ile Danimarka ve yüzde 5,9 ile Estonya'da görüldü.
patronlardunyasi.com















