Dolar
43,5243
0,00%
Euro
51,4181
0,01%
Sterlin
59,4781
0,02%
Bitcoin
3.198.610
-0,14%
BİST-100
13.891,21
0,11%
Gram Altın
6.930,996
0,35%
Gümüş
87,6
3,28%
Faiz
34,82
0,00%

ABD'nin, İran'ın görüşmenin yeri ve formatının değiştirilmesi talebini reddettiği ileri sürüldü

ABD yönetiminin, İran'ın 6 Şubat'ta İstanbul'da yapılması planlanan müzakerelerin yeri ve formatının değiştirilmesi yönündeki talebini kabul etmeyeceğini Tahran'a ilettiği ileri sürüldü.

04.02.2026 18:29Güncelleme: 04.02.2026 18:32
Haberi paylaşın
ABD'nin, İran'ın görüşmenin yeri ve formatının değiştirilmesi talebini reddettiği ileri sürüldü
16px
32px

Axios haber platformuna konuşan iki ABD'li yetkiliye göre, Washington yönetimi, İran'ın görüşmelerin İstanbul yerine Umman'da ve yalnızca ikili formatta yapılması yönündeki talebini geri çevirdi.

'YA BU ŞARTLARLA YA DA HİÇ'

ABD'li yetkili, "Kendilerine (İran) 'ya bu şartlarla ya da hiç' dedik, onlar da 'o zaman hiç' yanıtını verdi" dedi.

İran'ın daha önce mutabık kalınan formata dönmeye hazır olması halinde ABD'nin bu hafta ya da gelecek hafta görüşmeye hazır olduğunu belirten yetkili, "Hızlı şekilde gerçek bir anlaşmaya varmak istiyoruz, aksi takdirde insanlar başka seçeneklere yönelecektir" ifadelerini kullandı.

ABD medyasına yansıyan haberlerde, ABD ile İran arasında nükleer görüşmelerin, 6 Şubat'ta Umman'da yapılmasının planlandığı iddia edilmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio da İran'la müzakerelerin yeri konusunda "halen çalışmaların sürdüğünü" ve müzakerelerin, İran'ın nükleer ve balistik füze programlarını kapsaması gerektiğini belirtmişti.

HAZİRAN 2025'TEN SONRA İLK GÖRÜŞME

Bu, İran ile İsrail arasında Haziran 2025'te meydana gelen ve 12 gün süren çatışmaların ardından ABD'li ve İranlı yetkililer arasındaki ilk görüşme olacak.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, İran'daki devrimin 47. yıl dönümü münasebetiyle başkent Tahran'da devrim lideri Ayetullah Humeyni'nin türbesinde yaptığı konuşmada, İran'ın diplomasiye hazır olduğunu belirterek, "Ancak diplomasi, baskı, yıldırma ve güç kullanımıyla bağdaşmaz. Sonuçlarının yakında ortaya çıkmasını umuyoruz" demişti.

patronlardunyasi.com

 

benzer haberler
Rusya'nın en büyük inşaatçısı Samolet, oligark Mikhail Kenin'in şüpheli ölümü sonrası devlete hisse vadedip kredi desteği istedi
Rusya'nın en büyük inşaatçısı Samolet, oligark Mikhail Kenin'in şüpheli ölümü sonrası devlete hisse vadedip kredi desteği istedi