Dolar
38,4952
0,05%
Euro
43,7485
-0,22%
Sterlin
51,3343
-0,45%
Bitcoin
3.643.815
-0,14%
BİST-100
9.078,43
-1,59%
Gram Altın
4.077,582
-0,64%
Gümüş
32,6
-1,07%
Faiz
48,49
0,52%

Zorlu Holding’te CEO’lar Ramazan tebriği krizi yaşarken Apple CEO’sundan Ramazan mesajı

Dün, 515,5 milyon dolar değerindeki Vestel şirketinin CEO'su Ergün Güler, çalışanlarına Ramazan Ayı nedeniyle gönderdiği tebrik mesajı üzerine Zorlu Holding CEO’su Cem Köksal’ın tepkisi ile karşılaşmış ve Köksal şirketin dini konulara bağımsız durduğunu vurgulamıştı. Yaşanan olaydan birkaç saat sonra ise 3.6 trilyon dolarlık Apple CEO'su Tim Cook, sosyal medya hesabı X'ten tüm dünyanın Ramazan Ayı'nı tebrik eden bir mesaj paylaştı. Öte yandan Avrupa'nın da en güçlü futbol takımlarından biri olan Almanya'nın FC Bayern takımı da Ramazan Ayı'nı tebrik eden bir mesaj yayımladı.

01.03.2025 12:53Güncelleme: 01.03.2025 13:41
Zorlu Holding’te CEO’lar Ramazan tebriği krizi yaşarken Apple CEO’sundan Ramazan mesajı
16px
32px

515,5 milyon dolar değerindeki Vestel'in CEO’su Ergün Güler’in Ramazan ayı için çalışanlara gönderdiği tebrik mesajı, Zorlu Holding CEO’su Cem Köksal’ın tepkisini çekmesine neden olmuştu. 

Köksal, Güler’e yanıt olarak, Zorlu Holding’in kurumsal olarak sadece Şeker ve Kurban Bayramlarını kutladığını belirtmiş, şirketin dini konulara bağımsız durduğunu vurgulayarak bu tür kutlamaların tekrarlanmaması gerektiği konusunda Güler’i sert bir dille uyarmıştı.

3,6 TRİLYON DOLARLIK APPLE'IN CEO'SUNDAN RAMAZAN TEBRİĞİ

Tepki üzerine holding içinde dini hassasiyetler ve kurumsal kimlik konularında gerilim yaşanırken, 3.6 trilyon dolarlık Apple CEO'su Tim Cook, Türkiye'de yaşanan bu olayın ardından birkaç saat sonra tüm dünyanın Ramazan Ayını tebrik etmek için tweet attı.

Sosyal medya kullanıcıları ise, küresel şirketlerin yaklaşımları arasındaki farklılıklara dikkat çekti.

FC BAYERN DE RAMAZAN'I TEBRİK ETTİ

Avrupa'nın en prestijli futbol takımlarından biri olan Alman FC Bayern takımı da sosyal medya hesabından Ramazan Ayı'nı kutladı. Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Dünyanın dört bir yanında kutlama yapan tüm FC Bayern taraftarlarına Ramazan Bayramı kutlu olsun!"

İLGİLİ HABER

Vestel CEO'su ile Zorlu Holding CEO'su arasında Ramazan tebriği krizi

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
İş insanı Serdar Bilgili, Manhattan'daki '125 Greenwich' gökdeleni için 350 milyon dolarlık kredi aldı
İş insanı Serdar Bilgili, Manhattan'daki '125 Greenwich' gökdeleni için 350 milyon dolarlık kredi aldı#Serdar Bilgili