Dolar
38,457
0,05%
Euro
43,8425
-0,13%
Sterlin
51,5565
-0,20%
Bitcoin
3.668.327
0,94%
BİST-100
9.224,84
-0,88%
Gram Altın
4.102,741
-0,73%
Gümüş
33,05
-0,34%
Faiz
48,24
-0,21%

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, dayısı Murat Ülker ile Panama’daki balık tutma maceralarını yazdı

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, dayısı pladis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ile Ocak ayında Panama'da gittikleri kılıç balığı avının hikayesini kaleme aldı.

16.02.2025 11:35Güncelleme: 16.02.2025 11:49
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, dayısı Murat Ülker ile Panama’daki balık tutma maceralarını yazdı
16px
32px

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker ile pladis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, ocak ayında pladis CEO’su Salman Amin’in oğlunun düğününe katılmak üzere Amerika kıtasına uçtu. 

Amerika kıtasına düğünden bir hafta erken giden dayı-yeğen Ülkerler, ilk olarak balık tutkularını gerçekleştirmek üzere Orta Amerika ülkesi Panama’ya gitti. 

Ali Ülker, hem Karayip Denizi hem de Pasifik Okyanusu kıyısında bulunan Panama’daki balık maceralarını Murat Ülker’in sitesinde yayınlanan yazıda kaleme aldı.

"NE ŞANSLIYIZ Kİ THY İSTANBUL'DAN DÜNYANIN NEREDEYSE HER YERİNE UÇUYOR"

Kuzenleri Selim İman ve mimar arkadaşları Sinan Kuran ile birlikte Panama yolculuğuna çıktıklarını yazan Ali Ülker, “Efendim seyahati özel kılan, gidilen yerler kadar kiminle gittiğimizdir… Hep birlikte Türk Hava Yolları’nın doğrudan Panama uçuşuna dahil olduk. Ne şanslıyız; THY şehrimiz İstanbul’dan neredeyse dünyanın her yerine uçuyor. Yabancılar bile bundan yararlanmak için seyahatlerine İstanbul’dan başlamayı tercih ediyorlar” ifadelerini kullandı.

PIRPIR UÇAĞIYLA 45 DAKİKA YOLCULUK

Bir gecelik konaklamanın ardından pırpır bir uçağa binerek 45 dakika yolculuk yaptıklarını söyleyen Ali Ülker o anları, “Havanın açık ve güneşli olması sayesinde yolculuk esnasında Panama’nın yeşil kıyılarının tadını çıkardık. Bu 45 dakika süren uçuşun sonunda sağ, sol kanat hareketleriyle ağaçların tepelerini sıyırarak vadinin içinde yetenekli pilotlarımız sayesinde pisti pas geçmeden son dakikada zorlu bir iniş gerçekleştirdik. Pist zaten çok kısa, ancak uygun hava koşullarında inilip ve kalkılıyor. Bulunduğumuz bölge tropik bir iklime sahip olduğundan her gün bölgenin üstü bulutlarla kaplanıyor ve günün farklı zamanlarında yağmur yağıyor” diyerek anlattı.

56. YAŞINA PANAMA'DA GİRDİ

Ali Ülker için bu seyahatin bir başka özel tarafı ise, 56. yaş gününe Panama'da girmiş olması oldu:

"Ayın 12’si aynı zamanda doğum günümdü. Akşam yemeğinde beklediğim sürpriz arkadaşlarımdan geldi, doğum günümü kutladık. Sağ olsunlar otelin mutfağında güzel bir pasta hazırlamışlar. Herhalde orada yediğimiz en güzel tatlı bu pastaydı. Ayrıca, diğer tüm yarışmacılar da doğum günümü kutladılar. Marlin bayrağı da o anda bana verilebilecek en güzel doğum günü hediyesi oldu."

"HAYVANA HİÇBİR ZARAR VERMEDEN HEMEN DENİZE SALMAK GEREKİYOR"

Ali Ülker, Panama’da yaptıkları Kılıç Balığı avı ile ilgili ise şu bilgileri verdi:

“Ocak ayı kılıç balığı avı için Panama’da sezonun en uygun zamanı. Panama’da, Pasifik Okyanusu’nda balıkçılık için en iyi lokasyon da Tropic Star Lodge. 

Yıl içinde en verimli dönemlerse Ocak Şubat kılıç balığı (marlin) avı; Mayıs, inshore denilen kıyı balıkçılığı; Ağustos’ta ise orkinos avı zamanı. Biraz daha açmak gerekirse; pelajik  olarak göç eden balıklar, yemleri ve kıyıları takip edip okyanusu arşınlarlar. Mayıs ayında akıntıların değişmesi, suların biraz daha soğumasıyla derinde yaşayan dip balıkları kıyılara gelir ve inshore fishing yapılır. Bizim yaptığımız ise kıyıdan 20 mil açılarak offshore fishing oluyor. 

Ağustos, Eylül aylarında ise koca gövdeli orkinoslar diğer sürülerin içinde zıplayarak bir beslenme çılgınlığı yaşarlar; oltaya gelişleri belgesellere konu olur. Bu lokasyonda her mevsim değişik balıklarla tanışmak mümkün. Biz de bulunduğumuz haftanın hakkını verdik. 60 yıllık bir geçmişe sahip olan, ünlü balık avcılığı tesisi Tropic Star Lodge’da, daha önceki rekor 104 kılıç balığı (marlin), 15 tekne bir hafta içerisinde 179 balık yakaladık ve bıraktık. 

Bu balıkların tadı hakkında maalesef yorum yapamayacağım, çünkü burada katı kurallar geçerli, sportif balıkçılık kuralları, yani hayvana hiçbir zarar vermeden tekrar denize salma gerekiyor. Hatıralarımızda kalan tadı değil, eşsiz yakalama süreci anıları oldu.”

patronlardunyasi.com

benzer haberler
Şubat 2025'te kendi talebi doğrultusunda konkordatodan çıkan Hunca Kozmetik, Nisan 2025'te kendisine açılan dava sebebiyle yeniden konkordatoya girdi
Şubat 2025'te kendi talebi doğrultusunda konkordatodan çıkan Hunca Kozmetik, Nisan 2025'te kendisine açılan dava sebebiyle yeniden konkordatoya girdi