Dolar
42,7099
0,23%
Euro
50,2014
0,09%
Sterlin
57,1703
-0,08%
Bitcoin
3.860.925
-1,57%
BİST-100
11.311,31
0,69%
Gram Altın
5.905,518
0,84%
Gümüş
62,04
-2,44%
Faiz
38,34
0,00%

Rixos’un Suudi Arabistan’daki yeni oteli, ülkenin ‘her şey dahil’ konseptli ilk lüks tesisi olacak

Son yıllarda Veliaht Prens Mohammed bin Salman Al Saud'un Vision 2030 projeksiyonuyla önemli adımlar atan Suudi Arabistan, ülkeyi Körfez'in turizm merkezi haline getirmeyi hedefliyor. Bunun için yeni projeleri hayata geçiren Suudi Arabistan'a Türkler damga vuruyor.  Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Fettah Tamince'nin yaptığı Rixos, ülkedeki ikinci tesisini açmaya hazırlanıyor. Ancak bu proje, sadece Rixos'un değil ülkenin de en önemli projelerinden biri. Rixos'un Murjana otrli ülkenin her şey dahi sistemiyle hizmet verecek ilk lüks oteli olacak.

08.11.2025 04:38Güncelleme: 08.11.2025 04:58
Rixos’un Suudi Arabistan’daki yeni oteli, ülkenin ‘her şey dahil’ konseptli ilk lüks tesisi olacak
16px
32px

Kerim ÜLKER

270 BİN METREKAREYE KURULDU

Otel, Kızıldeniz kıyısındaki Kral Abdullah Ekonomik Şehri (KAEC) bölgesinde yer alacak. 270 bin metrekarelik alana kurulan dev tesiste, 540 oda ve 36 özel villa yer alacak. Rixos'un sosyal medyasından duyurulan bilgiye göre, otel yakın zamanda hizmete girecek.

3 ORTAKLI MİLYAR DOLARLIK PROJE

Geçtiğimiz yıl Körfez Bölgesi'nde büyüme stratejisine giren Rixos'un Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, en önemli projelerinden birini yine Suudi Arabistan'da kuruyor. Tamince'ye ait FTG Development, Suudi Arabistan borsasına kayıtlı Riyad Kalkınma Şirketi (ARDCO) ile ortaklığa gitme kararı almıştı.

Fettah Tamince

Ortaklık, Riyad'da 3.5 milyar riyallik (yaklaşık 1 milyar dolar) “Urban Wadi” isimli karma projeyi geliştirecek.

ARDCO'nun Suudi borsası Tadawul'a yaptığı açıklamaya göre, çalışma Spor Bulvarı projesi kapsamında yer alacak. 39 bin 759 metrekarelik bir alanı kaplayacak olan projenin inşaat alanı ise 207 bin metrekarenin üzerinde olacak.

Urban Wadi projesi için kurulacak fon, Jadwa Yatırım Şirketi tarafından yönetilecek gayrimenkul fonu olacak. Fonun vadesi yedi yıl olacak ve bu süre uzatılabilecek. Proje, 2,3 milyon metrekareden fazla alanı kapsayacak.

patronlardunyasi.com