Yayılan şezlong imparatorluğu, vatandaşı mağdur ediyor
Türkiye’nin yurtdışındaki turizm tanıtımlarında kullandığı Ölüdeniz fotoğrafındaki kumsallarda denizin keyfini artık parası olan çıkarabiliyor. Doğa harikası lagünün en uç kısmında yer alan Kumburnu artık özel işletmenin elinde.

Kenan Gürbüz /MUĞLA
Mavi Göl Turizm İnşaat A.Ş. tarafından işletilen parası olanın keyif yapabildiği Kumburnu artık “Beach Of Lagoon” adıyla anılıyor. Aslında yıllarca Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından işletilen Ölüdeniz Tabiat Parkı içinde yer alan Kumburnu ve çevresi 2020 yılında MUÇEV tarafından 10 yıllığına özel işletmeye devredildi. Vatandaşların eskiden sembolik ücretlerle giriş yaparak kullanabildikleri Ölüdeniz’in Kumburnu plajına artık parası olan girebiliyor.
FİYATLAR UÇTU
Fiyatların el yaktığı Kumburnu plajına girişte otomobilinizi park etmek için 120 TL ödüyorsunuz. Otoparktan Kumburnu’na yaklaşık 1 km yürümek zorundasınız. O sıcağın altında yürümek istemeyenler için golf araçlarıyla taşıma yapılıyor. Taşıma bedeli olarak da kişi başı 40 TL alınıyor. Beach Of Lagoon İşletme Müdürü Burak Ardahan, 2 sezlong ve 1 şemsiyeyi paket olarak müşterilerine paket olarak sunduklarını doğrulayarak, “Üçüncü kişi de şezlong ve şemsiyen isterse ondan 270 lira alıyoruz. Sahile yaya girişi ücretsiz. Yürümek yerine Golf araçları ile hizmet almak isterseniz büyüklerden 40, çocuklardan 20 TL alıyoruz. Uyguladığımız fiyatlar verdiğimiz hizmete göre normal. Bölgedeki çok sayıda işletme Fethiye Ticaret Odasının belirlediği rakamlara göre fiyat belirliyor” dedi.
Ardahan, sahili MUÇEV’den 2020 yılından itibaren 10 yıllığına kiraladıklarına işaret ederek, “Bölgede otopark sıkıntısı var. Biz işletme olarak otopark ücreti olarak 120 TL alıyoruz. Bu rakam Bodrum ve Marmaris gibi ilçelerde alınan otopark ücretlerinin çok altında ve makul bir rakam” diye kaydetti.
DENİZİN İÇİNDE BİLE ŞEZLONG İŞGALİ VAR
Kumsalda birbirine neredeyse yapışık vaziyette sıralanmış, daha fazla kazanmak için hatta denizin içine kadar sokulmuş şezlonglar ve hasır şemsiyelerden faydalanmak ücretli. Bunları kiralamak ya da içerdeki restoranlarda yiyip içmek için kredi kartına benzer bir kart alıyorsunuz. Bu karta yapılan yükleme ile şezlongunuzu kiralıyor ve içerdeki restoranlardan faydalanabiliyorsunuz. Bu arada Starbucks bile var… Fiyatları da haliyle buraya uygun yüksek.
ÜÇ ŞEZLONG 600 TL
Kişi başı 200 TL ödeyerek şezlongları kullanabiliyorsunuz. İki kişi için bir şemsiye veriliyor. Yani iki şezlong 1 şemsiye 400 TL… Bir şezlongu iki kişi kullandırmıyorlar. Üç kişiyseniz üç şezlong alıyorsunuz ve 600 TL ödüyorsunuz.
TÜM SAHİL İŞGAL ALTINDA
Bir pet şişe suyun 50 TL’ye, köfte ekmeğin 250 TL’ye satıldığı plajda tuvaletler de ücretli…
Kumburnu ve Ölüdeniz’deki işletmelerin plaj istilalarına yönelik Tripadvisor vatandaşların olumsuz eleştirileriyle dolu. Bu arada Ölüdeniz’in sadece Kumburnu plajı ve çevresi değil, lagünün tüm sahili işgal altında. Lagün kıyısındaki oteller ve işletmeler plajlara koydukları şezlong ve şemsiyeleri günlük olarak vatandaşa kiralıyorlar. Yani o meşhur fotoğraftaki tüm kumsallık alanda şezlonglar ve şemsiyeler vatandaşa para karşılığı kullandırılıyor. Elinde havlusu olan bu istila alanlarından faydalanamıyor.
patronlardunyasi.com