Dolar
38,8517
0,00%
Euro
43,7398
0,83%
Sterlin
51,982
0,77%
Bitcoin
4.082.009
0,37%
BİST-100
9.668,36
1,33%
Gram Altın
4.042,858
1,08%
Gümüş
32,46
0,57%
Faiz
48,56
0,00%

Türkiye’yi hedef alan Hintli milliyetçiler bu kez de Çinli Alibaba’nın sahibi olduğu Trendyol’u hedefe koydu

Hindistan’da, Pakistan’a yardım ettiğimiz gerekçesiyle Türkiye’ye yönelik öfkenin son kurbanı moda markaları Trendyol, Koton, LC Waikiki ve Mavi Jeans oldu. Hindistan’ın en büyük online satış sitesi Myntra bundan sonra Trendyol ürünlerini satmayacağını duyurdu. Diğer bir satış sitesi Ajio ise tüm Türk ürünlerini satıştan çekti. Ancak daha önce DragonPass uygulaması iptal edilen Çinli ICBC Turkey gibi, Trendyol da Çinli Alibaba’ya ait. İlk yaptırım uygulanan Çelebi de çok uluslu bir şirketti.

19.05.2025 14:10Güncelleme: 19.05.2025 16:49
Haberi paylaşın
Türkiye’yi hedef alan Hintli milliyetçiler bu kez de Çinli Alibaba’nın sahibi olduğu Trendyol’u hedefe koydu
16px
32px

Yaşanan çatışmalarda Pakistan’ın 5 savaş uçağını düşürdüğü Hindistan’da işler karıştı. Uluslararası karizmasını çizdiren Hindistan’da milliyetçi cephe, yenilginin faturasını Pakistan’a destek açıklaması yapan Türkiye ve Azerbaycan’a kesti. Hem Türkiye hem de Azerbaycan’a boykot çağrıları gün geçtikçe yükseliyor. 

YALAN SOSLU BOYKOT GAZI

Türkiye’ye yönelik ilk hamle, Hindistan havalimanlarının en büyük yer hizmetleri sağlayıcısı konumundaki Çelebi’nin güvenlik izinlerinin iptal edilmesi oldu. Üstelik Hint basınında, Çelebi’nin sahibinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı olduğu yalanları da servis edildi. Oysa ki Çelebi, Hintli ortağı da olan çok uluslu bir şirket olarak Hindistan’da bulunuyordu. Çelebi’nin ardından, Türkiye’den ihraç edilen edilen elmalar da nasibini aldı. Türk elmalarının sınırdan dönmesi, Hint kamuoyuna çok büyük bir zafer gibi lanse edildi. Faşizm rüzgarına daha sonra bazı üniversiteler de katıldı. Türkiye’deki üniversitelerle akademik alandaki iş birliklerine son verdiklerini yazılı açıklamalarla duyurdular. 

ÇİNLİLER DE HEDEFTE

Hindistan uçaklarını Pakistan’ın Çin ile ortak ürettiği uçaklar ve füzeler düşürse de, Çin Hindistanlılar’ın boykot listesinde yoktu. Ancak onların da Türkiye ile bağlantılı şirketleri faşizmden nasibini aldı. 

İlk olarak havalimanlarına girişte avantajlar sağlayan Çinli ICBC Turkey Bank’ın DragonPass kartlarıyla olan anlaşmaya son verildi. Boykotta hedef alınan son Çinli ise Alibaba oldu. Türkiye’deki Trendyol’u satın alarak global bir Pazar haline getiren Alibaba, 2022’de Trendyol ismiyle Hindistan pazarında mallarını satmaya başlamıştı. Trendyol’un Hindistan’daki resmi satıcı ise ülkenin en büyük dijital satış sitelerinden Myntra’ydı. Şirket bugün yaptığı açıklamada, Trendyol’un ürünlerini bundan sonra satmayacağını açıkladı. 

   
   

Bir diğer satış sitesi Ajio da vites yükselterek, bundan sonra hiçbir Türk ürününü satışa sunmayacaklarını ilan etti. Reliance'ın sahibi olduğu Ajio, Koton, LC Waikiki ve Mavi gibi Türk moda markalarının satışını durdurdu. Bu ürünlerin hepsi 'stokta yok' olarak işaretlendi. Ayrıca Türk tekstil şirketi Kvanc Tekstil'le de ortaklık sonlandırıldı.Reliance ayrıca Türkiye'deki ofisini de kapattı. 

patronlardunyasi.com

benzer haberler
Hintli milliyetçilerin boykot çağrısı Türk tekstil şirketlerini vurdu, online mağazalar Türk markalarını satmayacaklarını duyurdu
Hintli milliyetçilerin boykot çağrısı Türk tekstil şirketlerini vurdu, online mağazalar Türk markalarını satmayacaklarını duyurdu