Türk Tuborg satılıyor
Carlsberg Breweries, Türk Tuborg'daki hisselerini satıyor. İşte alıcı firma...

Türk Tuborg'dan yapılan açıklama
Carlsberg Breweries"in aynı zamanda Romanya ve İsrail"de ortağı olan CBC Group, Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayi A.Ş."nin Carlsberg Breweries'e ait yüzde 95.65 oranındaki hissesini satın almak üzere bir girişimde bulunmuştur. 27 Mart 2008 tarihinde taraflar arasında bir niyet mektubu imzalanmıştır.
Carlsberg Breweries A/S"nin şirketimize gönderdiği açıklamada, CBC Group"un hukuki inceleme çalışmasını tamamladığı, nihai anlaşmalara dair müzakerelerin başladığı ve işlemin detaylarının sözkonusu nihai anlaşmalara tabi olarak belirleneceği şirketimize bildirilmiştir.
CBC Group, Carlsberg"in Romanya ve İsrail"daki iş ortağı olup faaliyet gösterdiği ülkelerde Carlsberg ve Tuborg markalarının üretimini ve satışını gerçekleştirmektedir. Yapılan görüşmelerden ve alınacak herhangi bir neticeden Carlsberg ve Tuborg markaları etkilenmeyecektir. Ve bu markaların Türkiye pazarından çekilmesi hiçbir şekilde söz konusu değildir.
Günümüzde giderek globalleşen ekonomide şirket hisselerinin el değiştirmesi oldukça sık rastlanan doğal bir durumdur. Olası hisse senedi değişiklikleri sonucunda bile Carlsberg-Tuborg markaları Türk bira pazarında yer almaya devam edecektir.
TÜRK TUBORG BİRA VE MALT SANAYİİ A.Ş.