Dolar
45,5788
0,00%
Euro
53,0324
-0,16%
Sterlin
61,1638
-0,10%
Bitcoin
3.499.128
0,04%
BİST-100
14.029,54
-2,35%
Gram Altın
6.655,023
-0,54%
Gümüş
75,9
-2,15%
Faiz
43,5
0,00%

Tüpraş Stadyumu'nda oynanacak UEFA Avrupa Ligi Finali için İstanbul'a gelen bir Aston Villa taraftarının taksi deneyimi sosyal medyada gündem oldu

UEFA Avrupa Ligi finali için İstanbul’a gelen İngiliz taraftarların sosyal medya paylaşımları, kentteki taksi tartışmasını yeniden gündeme taşıdı. Aston Villa taraftarı bir İngiliz futbolseverin yaptığı paylaşım, kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşılırken, İstanbul’un yıllardır çözülemeyen “turist taksi mağduriyeti” sorununu da yeniden görünür hale getirdi.

19.05.2026 08:50Güncelleme: 19.05.2026 09:09
Haberi paylaşın
Tüpraş Stadyumu'nda oynanacak UEFA Avrupa Ligi Finali için İstanbul'a gelen bir Aston Villa taraftarının taksi deneyimi sosyal medyada gündem oldu
16px
32px

İstanbul, son yıllarda UEFA finalleri, Şampiyonlar Ligi organizasyonları ve büyük konserlerle milyonlarca yabancı ziyaretçiyi ağırlarken; taksi sorunu ise kentin kronik başlıklarından biri olmaya devam ediyor. Özellikle turistlerden taksimetre dışında ücret talep edilmesi, uzun yol dolaştırma iddiaları ve ödeme tartışmaları hem yerli hem yabancı yolcuların en çok şikayet ettiği konular arasında yer alıyor.

BİNLERCE İNGİLİZ VE ALMAN, FİNAL İÇİN İSTANBUL'A GELDİ

UEFA Avrupa Ligi finalinde Aston Villa ile SC Freiburg, Çarşamba akşamı Beşiktaş’taki Tüpraş Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Final nedeniyle on binlerce İngiliz ve Alman taraftarı İstanbul’a geldi.

İNGİLİZ SPORSEVERİN PAYLAŞIMI GÜNDEM OLDU

Aston Villa taraftarı bir İngiliz futbolseverin yaptığı paylaşım, kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşılırken, İstanbul’un yıllardır çözülemeyen “turist taksi mağduriyeti” sorununu da yeniden görünür hale getirdi.

İngiliz taraftar, İstanbul’da yaptığı kısa bir yolculuk için sarı taksi şoförünün kendisinden 3 bin 200 lira istediğini belirterek diğer taraftarlara “Uber kullanın” çağrısı yaptı.

"SİZE VEREBİLECEĞİM EN BÜYÜK TAVSİYE UBER KULLANMANIZ"

Aston Villa taraftarı, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Size verebileceğim en büyük tavsiye Uber uygulamasını kullanmanız.
2.3 millik bir yolculuk için sarı taksi şoförü benden 3 bin 200 lira istedi. Bu yaklaşık 75 sterlin ediyor. Aynı yolculuğu Uber’le dönüşte 9.5 sterline yaptım.
Sarı taksiler turist dolandırıcılığıyla ünlü. Bugün oğlum yanımdaydı, tartışma çıkmasın diye kabul ettim. Ama herkes Uber kullansın.”

Paylaşım kısa sürede özellikle Aston Villa taraftarları arasında yayılırken, İstanbul’a final için gelecek diğer İngiliz taraftar gruplarında da geniş yankı buldu. Bazı kullanıcılar kendi kötü deneyimlerini anlatırken, bazıları da İstanbul’da toplu taşıma ve uygulama tabanlı ulaşım seçeneklerinin tercih edilmesi gerektiğini yazdı.

683,875 MİLYON EUROLUK FİNAL

Alman ekibi Freiburg ile İngiltere temsilcisi Aston Villa'nın UEFA listesinde yer alan futbolcularının toplam değeri, 683 milyon 875 bin euro olarak dikkati çekiyor.

ASTON VILLA'NIN KADRO DEĞERİ RAKİBİNİN İKİ KATINDAN FAZLA

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın güncel verilerine göre Freiburg'un kadro değeri 191 milyon 375 bin, Aston Villa'nın ise kadro değeri 492 milyon 500 bin euro.

EN DEĞERLİ FUTBOLCU MORGAN ROGERS

İngiliz orta saha oyuncusu Morgan Rogers, 80 milyon euroyla Aston Villa'nın en pahalı oyuncusu olurken, 35 milyon euroluk değere sahip 20 yaşındaki Johan Manzambi ise Freiburg'un en yüksek bedelli ismi olarak öne çıkıyor.

VALİLİK VE EMNİYET ÖNLEMLERİ SIKILAŞTIRDI

Final organizasyonu öncesinde İstanbul Valiliği ve emniyet birimleri kent genelinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Bazı yollar trafiğe kapatılırken, metro ve toplu taşıma seferlerinde de ek düzenlemeler yapıldı.

patronlardunyasi.com