SpaceX'in piyasa değerinden 1,2 trilyon dolar silindi
ABD'li milyarder iş insanı Elon Musk'ın şirketi SpaceX hisseleri, rekor kıran halka arzından bu yana değerinin beşte birini kaybetti. Şirket hisseleri, 16 Haziran'daki zirvesinin yüzde 47 altında seyrediyor. Şirketin piyasa değerinden 1,2 trilyon dolar silindi.

Yatırımcıların riskli teknoloji firmalarından uzak durmasının ardından Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX, halka arz fiyatının yüzde 20 altına geriledi, piyasa değerinden 1,2 trilyon dolar silindi.
HİSSE SENEDİ 107 DOLARA GERİLEDİ
Hisse senedi, New York saatiyle 09.36'da yüzde 5 düşüşle 107,80 dolara geriledi ve geçen ayki ilk işlem gününden kısa bir süre sonra ulaştığı zirve seviyesinden bu yana devam eden sert düşüş sürdü.
SpaceX, geçen ay hisse başına 135 dolardan gerçekleşen halka arzla 75 milyar dolar kaynak sağlamıştı. Şirketin değerlemesi 1,77 trilyon dolara yükselirken, halka arz tarihinin en büyüğü olarak kayıtlara geçmişti.
patronlardunyasi.com















