Dolar
38,9804
0,03%
Euro
44,3117
-0,40%
Sterlin
52,8264
-0,44%
Bitcoin
4.283.252
0,18%
BİST-100
9.213,58
-1,41%
Gram Altın
4.141,227
-1,10%
Gümüş
33,27
-0,67%
Faiz
47,81
-0,31%

THK'den 'satış' haberleri üzerine açıklama: 8 yangın söndürme uçağının 3'ü aktif

Türk Hava Kurumu (THK), yangın söndürme uçaklarının satılacağı haberleri üzerine açıklama yaptı. Mali zorlukları aşmak için 'idari, mali ve hukuki tedbirler alındığı' belirtilen açıklamada, 8 yangın söndürme uçağından 3'ünün aktif kullanılabildiği, 5'inin aktif hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

02.01.2025 18:59Güncelleme: 03.01.2025 02:18
THK'den 'satış' haberleri üzerine açıklama: 8 yangın söndürme uçağının 3'ü aktif
16px
32px

Türk Hava Kurumu (THK), açıklamasında 3'ü aktif olmak üzere 8 yangın söndürme uçakları bulunduğunu bildirerek, "THK'nin varlığına veya misyonuna zarar verecek herhangi bir süreç kesinlikle söz konusu değildir, aksine, kurumumuzun sürdürülebilir yapıya kavuşması adına tüm çalışmalarımız devam etmektedir" ifadesini kullandı.

THK Kayyım Heyeti Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet'in mirası ve Atatürk'ün emaneti THK'nin, 16 Şubat'ta 100'üncü yılını kutlamaya hazırlandığı anımsatıldı.

MALİ ZORLUKLARA KARŞI TEDBİR ALINDIĞI BELİRTİLDİ

Havacılığın gelişimine öncülük eden ve ülkenin geleceği için önemli bir yere sahip olan THK'nin, yaşanan mali zorluklarla mücadele ederken millete hizmet misyonunu kararlılıkla sürdürdüğüne işaret edilen açıklamada, söz konusu zorlukların aşılması ve kurumun daha güçlü yapıya kavuşması için idari, mali ve hukuki tedbirlerin alındığı vurgulandı. Açıklamada, kurumsal yapının modernize edilmesi yönündeki çalışmaların da gerçekleştirildiğine dikkati çekilerek, şunlar kaydedildi:

"THK'nin 8 yangın söndürme uçağı bulunuyor, bu uçaklardan 3'ü aktif kullanılabilirken, diğer 5'inin de aktif hale getirilmesi için çalışmalar yürütülüyor. Tüm filonun kapsamlı modernizasyona tabi tutulması, bu uçakların Yeşil Vatan için daha verimli ve etkin kullanılmasını sağlayacaktır. Bu doğrultuda, ilgili kamu kurumlarıyla ortak iş modelleri geliştirme çalışmaları da planlanmaktadır. Modernize edildiğinde 8 uçaktan oluşacak filonun önümüzdeki yıllarda orman yangınlarıyla mücadelede çok daha etkili olacağı açıktır. THK'nin varlığına veya misyonuna zarar verecek herhangi bir süreç kesinlikle söz konusu değildir, aksine, kurumumuzun sürdürülebilir yapıya kavuşması adına tüm çalışmalarımız devam etmektedir."

NE OLMUŞTU?

BirGün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre THK Kayyum Heyeti, 8 CL-215 yangın söndürme uçağının satışının onaylanması için Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme ise 7 Ekim 2024’te, 'satışın uygun olduğu değerlendirilse de' neden talep edildiğinin ve elde edilecek paranın ne yapılacağının ayrıntılı şekilde beyan edilmediğini belirterek heyetten açıklama istedi.  

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
TCMB'den kritik Papara duyurusu, ödeme işlemlerinde günlük limit vurgusu
TCMB'den kritik Papara duyurusu, ödeme işlemlerinde günlük limit vurgusu#Merkez Bankası