Dolar
41,688
0,64%
Euro
48,9995
0,49%
Sterlin
56,2599
0,35%
Bitcoin
5.088.878
1,45%
BİST-100
10.858,52
-2,02%
Gram Altın
5.208,848
0,96%
Gümüş
47,98
2,08%
Faiz
45,1
0,00%

Taksim’de İspanyol gazeteciyi Afgan sanıp dövdüler!

İspanyol gazeteci Lluis Miquel Hurtado, eşiyle birlikte gezmek için geldiği İstanbul'da hayatının şokunu yaşadı. İddiaya göre bir grup, İspanyol gazeteciyi Afgan zannederek darp etti.

25.07.2022 10:02
Haberi paylaşın
Taksim’de İspanyol gazeteciyi Afgan sanıp dövdüler!
16px
32px

İspanyol gazeteci Lluis Miquel Hurtado, eşiyle birlikte turizm amaçlı gezmek için Türkiye'ye geldi. İddiaya göre 22 Temmuz akşamı İspanyol gazeteci, eşiyle birlikte başına geleceklerden habersiz Taksim sokaklarında dolaşmaya başladı.

AFGAN ZANNEDEREK...

Sabah'tan Seda Nur Günaydın'ın haberine göre bir süre sonra Taksim Araştırma Hastanesi'nin önüne gelen İspanyol gazeteci Hurtado ve eşi, bir grup Türk vatandaşla karşılaştı. 3 kişilik arkadaş grubu, iddiaya göre İspanyol gazeteciyi Afgan ve Suriyelilere benzetince ortalık karıştı.

Bir anda İspanyol gazeteciye hakaretler yağdıran grup, iddiaya göre içinde bulundukları arabadan da gazeteci adamın eşine sigara izmariti attı.

CIA AJANI OLMAKLA SUÇLAYIP DAYAK ATMIŞLAR

Bununla da yetinmeyen 3 kişilik grup, bir anda arabadan inerek İspanyol gazeteci Hurtado'ya saldırmaya başladı. Gazeteci adamı CIA ajanı olmakla suçlayan grup, iddiaya göre tekme ve tokatlarla eşinin yanında İspanyol gazeteciyi darp etti.

Bir süre devam eden arbedenin ardından çevredekilerin araya görmesiyle kavga son bulurken gazeteci Hurtado, vücudunun çeşitli noktalarından yaralandı.

"BENİ KURTARAN TÜRK GENÇLERİNE MİNNETTARIM"

Yaşadığı bu korkunç olayı sosyal medya hesabında paylaşan mağdur adam, "İstanbul'da 3 Türk tarafından hayatımın dayağını yedim.

Beni Afgan ve CIA ajanı olmakla suçladılar. Suriye ve Afgan göçüyle kötüleşen ekonomi ve kültür şoku, birçok Türk'te yabancı düşmanlığı yarattı.

Muhalefet de onlarla birlikte Hükümete yük olan bir söylem inşa etti. Ama beni yine Türk gençleri kurtardı. Onlara minnettarım" dedi.

editörün seçtikleri
İngiliz çay devi Lipton, 39 yıllık Türkiye macerasını sonlandırarak üretimini Özgür Çay’a devretti
İngiliz çay devi Lipton, 39 yıllık Türkiye macerasını sonlandırarak üretimini Özgür Çay’a devretti#Lipton Türkiye