Dolar
38,2923
0,05%
Euro
43,7642
0,05%
Sterlin
51,0678
-0,28%
Bitcoin
3.561.953
2,39%
BİST-100
9.312,13
-0,10%
Gram Altın
4.096,129
-1,57%
Gümüş
32,88
1,13%
Faiz
48,21
0,00%

Sönmez'in patronu da anlamadı

Sönmez Filament'in borsadaki hisselerinin son bir yıl içerisinde yüzde 900'ün üzerinde yükselmesi, şirketin patronunu da şaşırttı.

11.01.2010 11:04
Haberi paylaşın
Sönmez'in patronu da anlamadı
16px
32px

Bazım makinaları satılarak kapatılan, depo ve kiralık işletme olarak kullanılan Sönmez Filament'in borsadaki hisselerinin son bir yıl içerisinde yüzde 900'ün üzerinde yükselmesi, şirketin patronunu da şaşırttı.

"Hisse senetlerindeki artışa bir anlam veremiyorum" diyen Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, "Yatırımcılar iyi araştırsınlar, soruştursunlar. Şirketin bir faaliyeti yok" dedi.

Türkiye'nin ilk polyester chips, iplik ve elyaf üreten entegre kuruluşu olarak 1972 yılında faaliyete geçen Sönmez Filament, ekonomik kriz ve şirket stratejisi nedeniyle 6 Kasım 2008 tarihinde üretimine son verdi. Faaliyetlerine son vermesine rağmen şirketin borsadaki hisseleri 2009 yılının son haftalarında 30 kuruştan 10 TL'ye kadar çıktı. Son haftalarda düşüşe geçen hisse senedi, bugünlerde 7 TL seviyelerinde işlem görüyor.
 
SPK ve İMKB araştırıyor

Bu duruma kendilerinin de anlam veremediklerini belirterek, "Demek ki bizi çok seviyorlar" diyen Sönmez, "Halka açıklık az olduğu için ben bunun sağlıklı bir izahını, yorumunu yapamıyorum. Bize Filament hisselerinin artışı konusunda İMKB'den 7 defa soru geldi. 'Nedir bu hızlı artışın nedeni? Bunu izah edecek ekonomik bir nedeni var mı?' diye. Hepsinde de aynı gün içerisinde cevabımızı verdik. 'Hayır. İzah edilebilir bir nedeni yoktur. Buna biz de anlam veremiyoruz, buna rağmen artıyor' diye. Bunun sorumlularını İMKB ya da SPK araştırıyordur ve bulacaktır" dedi.

Yatırımcılara da iyi araştırma yapmaları ve soruşturmaları önerisinde bulunan Sönmez, şirketin bir faaliyeti ve kârının bulunmadığını kaydetti. Sönmez Filament'in 2008 Ağustos ayında üretimini durdurduğunu hatırlatan Sönmez, kaynaklarını topladığını ve ileriki yıllarda yapabilecekleri yatırım konularını görüştüklerini söyledi.
 
Bazı makineler satıldı

Bugüne kadar fabrika içerisindeki bazı makineleri sattıklarını ifade eden Sönmez, "Boşalan yerlerimizi kiraya veriyoruz. Bir kısım makinelerimizi sattık. Alan firmalardan bir tanesi içeride üretim yapıyor. Kısmen üretim, kısmen depo şeklinde Sönmez Filament A.Ş.'nin gayrimenkulleri kullanılıyor. Herhangi bir sektör durumu belirlenmedi. 2010 ortalarında ya da sonuna doğru kafamızda bir şey belirlenir. Bu kaynak, enerji ve bilgi birikimini oluştururuz diye düşünüyorum" dedi.

Sönmez Filament'te 30 Haziran 2008 itibari ile 229 personel çalışıyordu.

Referans

benzer haberler
Fitch'ten Türkiye analizi: Siyasi belirsizlik not görünümünde bozulmaya sebep olabilir
Fitch'ten Türkiye analizi: Siyasi belirsizlik not görünümünde bozulmaya sebep olabilir