Şoföründen Garipoğlu'na dava
SÜMERBANK'IN ESKİ PATRONU GARİPOĞLU'NA BİR DAVA DA MAKAM ŞÖFÖRÜNDEN GELDİ

Sümerbank'ın eski sahibi işadamı Hayyam Garipoğlu'nun makam şoförü Oktay Erdoğan, eski patronu ve şirketin muhasebecisi Serdar Altunbay hakkında dava açtı.
Oktay Erdoğan, kendisinin eski patronu ve şirketin muhasebecisi Serdar Altunbay tarafından kurulan iki paravan şirketin yönetim kurulu başkanı yapıldığını, imzası taklit edilerek bazı kararlar alındığını ileri sürdü.
TMSF'nin el koyduğu Sümerbank'ın eski patronu Hayyam Garipoğlu'nun makam şoförü adına iki şirket kurdurduğu iddia edildi. Garipoğlu'nun eski makam şoförü Oktay Erdoğan, bankaya el konmasının ardından Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak, eski patronu ve muhasebe müdürü Serdar Altunbay hakkında dava açtı. Davanın ilk duruşması bugün Kadıköy Adliyesi'nde görüldü.
Kadıköy 6. Asliye Cezası Mahkemesi'nde görülen duruşmada, davacı Oktay Erdoğan ile muhasebeci Serdar Altunbay hazır bulundu.
Duruşmada söz alan Muhasebeci Altunbay, suçlamaları reddetti. Şikayetçi Oktay Erdoğan ise, Altunbay yüzünden bu işe girdiğini, şirketlerin paravan olarak kullanıldığını, kendi adına atılan imzaların da şirketin çaycısı veya odacısı tarafından bile atılmış olabileceğini iddia etti.
Mahkeme başkanı, Garipoğlu'nun bir sonraki duruşmada hazır olmasını ve imza örneklerinin alınarak bilirkişiye gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.
Duruşma çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, görevi kabul ettiği için pişman olduğunu söyleyerek, "300 milyon maaşla çalışıyordum. İşimi kaybetmemek adına böyle bir şeyi kabul ettim. Kimbilir sahte imzalarla ne gibi işlemler yaptılar benim adıma?" dedi. 1999 yılında akrabası olan Serdar Altunbay'ın yönlendirmesiyle işten atılmamak için iki şirketin yönetim kurulu başkanı olmayı kabul ettiğini belirten şoför Erdoğan, "FDC Elektronik A.Ş. ve Sümer Uluslararası A.Ş. adında iki paravan şirketin tek imza yetkisine sahip yönetim kurulu başkanı yapıldım. Şirketlerin 21 Haziran 2000 tarihindeki olağan genel kurulunda ise benim adıma imzalar atılıp bazı önemli kararlar alınmış. Bu kararların altındaki imza bana ait değildir. Hayyam Garipoğlu, Serdar Altunbay veya şirketin çaycısı ya da odacısı tarafından atılmış olabilir. Çünkü o zamanlar insanlar işten atılmamak adına bilmedikleri evraklara imzalar atıyordu." şeklinde konuştu.
Cihan