Siyasette keyfimi kaçıran şeyler var

Siyasette keyfimi kaçıran şeyler var

AK Parti bölünür mü, bölünmez mi? Böyle bir durumda siz nerede yer alırsınız? Tat alıyor musunuz siyasetten? Mutlu musunuz? Bakan Şener'in bu sorulara cevabı...

Siyasette keyfimi kaçıran şeyler var
16px
24px
16.08.2006 10:38
ABONE OLgoogle

AK Parti bölünür mü, bölünmez mi? Böyle bir durumda siz nerede yer alırsınız?

AK Parti güçlü bir birlik. Ve bundan sonraki seçimlere de güçlü bir parti olarak girecektir. AK Parti’yi millet beğeniyor. AK Parti dışında varlık göstermek isteyen varsa, siyaset herkese açık. Nitekim bazı eski siyasiler zaman zaman görünüyorlar televizyonlarda. Ama eski siyasilerin ortalıkta çok dolaşması AK Parti’yi güçlendirir. Neden? AK Parti’yi bugünkü güce ulaştıran ve var kılan temel belirleyici zaten, toplumun o eski siyasilerden kaçma iradesiydi. Bunlar tekrar ortaya çıktıkça vatandaş AK Parti’ye sarılıyor. Yalçın Hoca bana ademisyenliği yakıştırıyor

Prof.Dr. Yalçın Küçük bir röportajında sizinle ilgili ilginç tespitte bulunmuştu: “Abdüllatif Bey AK Parti’ye fazla bir insan. En iyisi üniversiteye dönmesidir.” Bu değerlendirmeye katılıyor musunuz?

Yalçın Hoca beni asistan olarak üniversiteye kabul eden jürideki üç kişiden biridir. Araştırma görevlisi oldum, arkasından doktora tezi yaptım, hatta tezde doktora öğrenciliğim döneminde hocamız da olmuştur. Doktora hocamız da oldu. Benim akademisyenlik geçmişimde karar veren biri olarak politikada değil, akademik hayatta olmamı istiyor olması veya benim için uygun görmesi diye değerlendiriyorum.

Demokrasinin iyi işlememesi beni üzüyor

Tat alıyor musunuz siyasetten? Mutlu musunuz?
Siyasette yapılması gereken şeyler de var. Elbette faydalı olmak gerekir. Ama Türkiye’de siyasetin işleyişine baktığımız zaman çok şey söylenecek hususlar da var. Keyfimizi kaçıran şeyler de var. İşi yapmam gerektiği gibi yaptığım zaman beni yorsa bile mutlu olurum. Beni mutsuz yapan şey işi gerektiği gibi yapmamaktır. Demokratik sistemin Türkiye’de iyi işlemiyor olması üzüyor beni. Bunu da rahatlıkla söyleyeyim. Yani gitseniz Amerika’da da siyaset böyle işlemez, Avrupa’da da böyle işlemez.

Ekonomik verilerin olumsuz yönde gideceğine dair spekülasyonlar var. Ayrıca hükümetin bir ekonomi politikası olmadığı yönünde tespitler var bazı kimselerde. Siz geleceği nasıl görüyorsunuz?

Hükümetin bir ekonomi politikası var. Bu program deklare edilmiş bir programdır. Ama açıkça söylemek istiyorum. Hükümetin programı olmadığını söyleyenlerin hiçbirinin programı yoktur. Yeni bir program ortaya koyan kimseye rastlamadım ben. Yani yoktur diyenler de ortaya bizim koyduğumuzun dışında bir alternatif koyabilmiş değil. Kesik kesik, zaman zaman birtakım makro ekonomik göstergeler konjonktürel olarak bir ayda bir görüntü verdiği zaman sadece ona yönelik birtakım yaklaşımlara bakılıyor. Hükümetin uyguladığı program güvene ve istikrara dayalı bir programdır. Cumhuriyet tarihinin en yüksek büyüme oranlarının gerçekleştiği bir programdır.

ABDÜLLATİF ŞENER KİMDİR

1954'te Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Sivas’ta, üniversite öğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde tamamladı. İçişleri Bakanlığı ve İş ve İşçi Bulma Kurumu Genel Müdürlüğü’nde çalıştıktan sonra 1978'de Maliye Bakanlığı’nda Gelirler Kontrolörü olarak göreve başladı. 1981'de Gazi Üniversitesi Bolu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak akademik camiaya adımını attı. 1987'de doktorasını tamamlamasının ardından, aynı fakültede dekan yardımcısı olarak görevine devam etti. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne geçen Şener, doçentlik unvanını bu üniversitede aldı. 1991'de siyasete yönelen Şener, 19’uncu dönemde parlamentoya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde