'Şehre mal girişini engelleriz'
BAŞBAKAN ERDOĞAN; ELEKTRİĞİ SUYU KESER, ŞEHRE MAL GİRİŞİNİ ENGELLERİZ.

Başbakan Erdoğan, toptancı işyerlerinin Giyimkent’e taşınmasının bizzat takipçisi olacağını belirterek, “Elektriği, suyu keser, mal giriş çıkışını engelleriz, bu iş tamam” dedi.
Toptan tekstil ve hazır giyim sektörün merkez üssü olma hedefiyle kurulan Giyimkent’de münferit tapuların dağıtıldığı törene katılan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, “Fabrikalar, okullar, hastaneler açılıyor. Özel sektör ciddi yatırımlar yapıyor. Her yeni açılışta ülke yeniden kuruluyor, ayağa kalkıyor. İşte Giyimkent’te bu zincirin bir halkasıdır” dedi.
Sultanhamam, Mahmutpaşa, Mercan ve Tarihi Yarımada’nın diğer bölümlerinde bulunan toptancı işyerlerinin Giyimkent’e taşınması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valili ve Giyimkent yetkililerini toplantılar yaparak bu konudaki gerekli adımları atmaya çağırdı.
Bu işin bizzat takipçisi olacağını kaydeden Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü;
“Bugün tapuları dağıtıp, startı veriyoruz. Sadece 650 değil, 2500 işyerinin 2500’ünün de dolu olmasını bekliyoruz. Burası fıkır fıkır kaynamalı. Vali, Belediye başkanı ve kooperatif yetkilerinden atılması gereken adımları atmalarını istiyorum. Bende işi takip ediyorum. Elektriğin kesilmesi, suyun kesilmesi, mal giriş çıkışının engellenmesi ile tamam bu iş bitmiştir. Bu yolda atılan her adım çok önemli. Hükümet olarak da buna hizmet eden herkese destek olacağız.”
Erdoğan, tekstil alanındaki sıkıntıları da bildiklerini belirterek, “Giyimkent Başkanı Abdullah Çınar’ın da vurguladığı gibi değişime inanmak önemlidir. Marka kendiliğinden doğmaz marka doğrulur, yaratılır, bunu yapacağı ve yarışa böyle gireceğiz. Eğer hazır ne varsa buna devam edelim dersek buna yetişemeyiz, dünya son derece hızlı değişiyor. Bu değişime ayak uydurmak zorundayız” diye konuştu.
ABDULLAH ÇINAR, “TEKSTİLDEN VAZGEÇME ŞANSIMIZ YOK”
Giyimkent Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çınar, Türkiye’nin tekstil sektöründen vazgeçme şansının olmadığını belirterek, “Sabah erken kalkanlar ve menfaatlerini başka mecralarda iyi kotaranlar ülkemizde tekstilin bittiği hezeyanını seslendiriyor. Bunu söyleyenler ya bunu kasıtlı olarak yapıyor ya da sektörü tanımıyor ve değişimi anlamıyor” dedi.
Tapu teslim töreninde konuşan Giyimkent Başkanı Abdullah Çınar, tekstil sektöründeki değişimin başladığına işaret ederek, “Çin ve Hindistan ile rekabet şansımız olmadığını artık biliyoruz. Yönümüzü Batı’ya çevirmeliyiz. Onlar da bu süreçten geçti, can simitleri de kalite ve bilgiye oynamaktı. Şimdi sıra bizde, biz bunu yapacağız” dedi.
Tekstil konusundaki performansı 20 yılda 100 kat artıran bir ülke olarak, Türkiye’nin 30 milyar dolarlık tekstil hacmine sahip olduğunu vurgulayan Çınar, “Giyimkent olarak tekstil konusunda ülkemizin yarınını organize etmekle meşgulüz. Giyimkent artık bir tekstil üssüdür” dedi.
Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan ilk tapuyu futbol yaşamına nokta koyduktan sonra tekstil işine atılan Galatasaraylı eski futbolcu Arif'e verdi.