Satış sırası hangisine geldi?
Koç Holding'in CEO'su Bülent Bulgurlu, Migros'un ardından yeni satılacak şirketi açıkladı...

Koç Holding'in CEO'su Bülent Bulgurlu, Migros'un ardından Yapı Kredi Sigorta'yla ilgili bir çalışma yapıldığını açıkladı. Daha önce Koç Allianz Sigorta ve Koç Allianz Hayat&Emeklilik'teki payı için Allianz ile görüştüğü bilinen Koç'tan gelen bu açıklama sürpriz oldu.
Bulgurlu, başka hangi sektörlerden çıkmayı planladıklarına ilişkin soruya, "Her şirketin kendi içinde planları var. Bunlar, günün şartları, talep ve gereklilikle orantılı. Yapı Kredi Sigorta ile ilgili bir çalışması bulunuyor. Şu an çalışma safhasındayız. Karar oluştuktan sonra açıklanır" dedi.
Bulgurlu, bu çalışmanın yatırım değil, satış üzerine olduğunu söyledi. Ancak Bulgurlu'nun açıklamasının ardından Borsa Başkanlığı'nca istenen bir açıklama yapan Yapı Kredi Bankası, iştiraklerinden Yapı ve Kredi Sigorta A.Ş'nin satışına ilişkin Yönetim Kurulu'nca alınmış bir karar bulunmadığını bildirdi. Bu konuda herhangi bir kurumun yetkilendirilmediği de belirtildi.