Dolar
49,1965
0,04%
Euro
55,1372
-0,44%
Sterlin
65,0824
-0,40%
Bitcoin
4.099.873
-2,54%
BİST-100
12.122,94
-2,03%
Gram Altın
6.500,686
-1,26%
Gümüş
59,85
-2,47%
Faiz
39,5
-0,15%

Rusya'da her gün 110 kişi AİDS kurbanı

Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklarla başa çıkmaya çalışan Rusya'nın şimdi de AİDS'le başı dertte.

15.08.2007 12:48 •
Haberi paylaşın
Rusya'da her gün 110 kişi AİDS kurbanı
16px
32px

Rusya Sağlık Örgütlerinden yapılan açıklamalarda her gün ortalam 110 kişiye AİDS virüsü bulaştığı, yıl sonuna kadar da tüm Rusya'da 400 bin kişinin AİDS hastası olacağı uyarısı yapıldı.

Rusya Halk Sağlığı Vakfı Direktörü Dimitri Golayev düzenlediği basın toplantısında bu verilerin Sağlık Bakanlığı'nın resmi kayıtları olduğunu, gerçek rakamın bundan en az 2,5 kat daha fazla olduğundan endişe ettiklerini belirtti.

Her yıl ortalama 20 milyon kişinin AİDS testi yaptırdığını ifade eden Golayev erken teşhisin tedavide hayati öneme sahip olduğunu kaydetti. 2007 yılında gerçekleştirilen projeler çerçevesinde 30 bin hastanın hastanelerde zorunlu tedavi sürecine dahil ettiklerini ifade eden Sağlığı Vakfı Direktörü, bunlardan önemli bir kısmının da mahkumlardan oluştuğunu söyledi.

Golayev açıklamasında, "Günümüzde AİDS'in bulaşma yolları bilinen uyuşturucu kullanımı ya da gayri meşru ilişkilerden öte çeşitlenmiştir. 40'dan fazla yolla virüsün bulaşma ihtimali var. Virüs bulaşan hastalardan yüzde 40'ı bu iki yolun dışında kendilerine virus bulaşanlardan oluşuyor. Gerekli ve yeterli önlemlerin alınmaması durumunda Rus halkının yüzde 10'u, 1,4 milyon kişi AİDS riski altında. Bu da ulusal güvenlik açısından hayati öneme sahip." dedi.

Rusya'da AİDS'e karşı kampanyalar başlatacaklarını belirten Golayev, 1 Eylül'den itibaren tüm şehirlerde 'AİDS'e son' çıkarmalarının motorlu taşıtlara yapıştıracaklarını, reklam ve tanıtım filmleri ile tüm halkı bilgilendireceklerini söyledi. Bilim adamlarının halkı bilgilendirici oturumlar ve konferanslar düzenleyeceğini belirten Golayev, AİDS'e karşı halk konserlerinin de organize edileceğini söyledi. AİDS karşıtı çalışmalar 20 Ekim'e kadar devam edecek.

editörün seçtikleri
Sudi Özkan’ın büyük sırrı, Belaruslu eski eşi ve kuaför Ali Sinan Akyurt’un yasak aşkı
Sudi Özkan’ın büyük sırrı, Belaruslu eski eşi ve kuaför Ali Sinan Akyurt’un yasak aşkı#Ali Sinan Akyurt