Dolar
44,5973
0,11%
Euro
51,468
0,01%
Sterlin
58,9807
-0,29%
Bitcoin
2.996.673
0,53%
BİST-100
12.936,35
-0,88%
Gram Altın
6.705,189
0,11%
Gümüş
72,98
-2,75%
Faiz
43,13
0,00%

Rahmi Koç'un tur nedeni belli oldu

Rahmi Koç, Gül'ün ardından Erdoğan'la görüştü. Peki, Rahmi Koç neyi tanıttı?

05.05.2009 20:46
Haberi paylaşın
Rahmi Koç'un tur nedeni belli oldu
16px
32px

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Emekli Büyükelçi ve Gazeteci-Yazar İlter Türkmen, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı ve New York Barosu'na kayıtlı Avukat Memduh Karakullukçu'dan oluşan Global İlişkiler Forumu Derneğinin kurucu üyelerini kabul etti.

Koç Holding Şeref Başkanı Koç, Başbakanlık Merkez Bina'daki kabulden ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Bu dernekle neyi amaçlıyorsunuz?" sorusuna Rahmi Koç, şu yanıtı verdi:
"Global İlişkiler Forumu adı altında bir dernek kuruyoruz. O konu hakkında sayın Başbakanımıza bilgi verdik. Kurucularımız hakkında izahat verdik, ne yapacağımızı söyledik. Kendisinden yardım rica ettik. O da her türlü yard ımı yapacağını söyledi. Başbakan'ın yaklaşımı gayet müspet. Daha önce bilgi göndermiştik, hepsini okumuş. Konu hakkında bilgisi vardı. Türkiye'nin dünya ile politik, ekonomik, sosyal ilişkileri hakkında çalışmalar yapacağız, raporlar yazacağız. Bilgi vereceğiz, konuşmalar yapacağız, platformlar hazırlayacağız. Gelen yabancı konuklarla konferanslar yapacağız."

"Cumhurbaşkanı ile de görüştünüz. Çankaya Sofrası gibi olmuş görüşme" şeklindeki hatırlatma üzerine Rahmi Koç, "Onu bilmiyorum ama güzel bir yemek yedik. Sayın Cumhurbaşkanımızın aşçısının elinde gerçekten dehşet bir lezzet var. Güzel bir yemek yedik. Aynı konuyu görüştük" 

editörün seçtikleri
Bora Koçak, gazete ilanından Sodexo Türkiye’nin CEO’luğuna uzandı
Bora Koçak, gazete ilanından Sodexo Türkiye’nin CEO’luğuna uzandı#Sodexo