Dolar
40,2604
0,11%
Euro
46,7726
0,32%
Sterlin
53,9522
0,06%
Bitcoin
4.747.504
1,27%
BİST-100
10.225,48
-1,28%
Gram Altın
4.306,246
0,26%
Gümüş
37,78
0,16%
Faiz
43,11
0,00%

PTT çalışanı, sıcakta posta dağıtırken hayatını kaybetti

İzmir'de PTT çalışanı Berran Kırmızıgül, dağıtım sırasında güneş çarpması nedeniyle fenalaşması üzerine hastaneye kaldırıldı. Beyin kanaması geçiren Kırmızıgül, kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

26.07.2023 07:33
Haberi paylaşın
PTT çalışanı, sıcakta posta dağıtırken hayatını kaybetti
16px
32px

İzmir’de PTT taşeron dağıtımı elemanı olan 42 yaşındaki Berran Özen Kırmızıgül, önceki gün dağıtım sırasında beyin kanaması geçirerek yaşamını yitirdi. 9 yaşında bir çocuğu olduğu öğrenilen Kırmızıgül, anne ve babası ile yaşıyordu.

"BU DA MI KADER PLANI"

Haber-Sen üyesi olan Kırmızıgül’ün meslektaşları, dün İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan PTT Merkez İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Kırmızıgül için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan Haber-Sen üyesi PTT çalışanları, yetkilileri istifaya çağırdı. Yapılan açıklamada “Bu binadan Berran sırtından yüküyle çıktı ve geri dönmedi. Daha kötüsü olabilir mi? Kim verecek bunun hesabını? Bu da mı takdir-i ilahi, bu da mı kader planı? Yoksa PTT’de çalışıyorsun diye bu işin fıtratında mı var bu yaşadıkların? Dünya kavurucu sıcakları konuşuyor, televizyonlar internet kanalları “sıcaktan kaçın, dışarı çıkmayın” diye bangır bangır bağırıyor" ifadeleri kullanıldı.

PTT’de iş güvenliği kurallarına uyulması gerektiğinin belirtildiği açıklamada “Ey PTT yöneticileri. Bu kurumda çalışan insanlar sizin maaşlı köleleriniz değildir. Kendi personelinin yaşam hakkını bile koruyamayan insanlar yöneticilik yapamaz. Onun için PTT Genel Müdürü’nü ve İzmir Başmüdürü’nü yaşanması kuvvetli muhtemel olaylarda dahi öngörülü davranmadığı için istifaya davet ediyoruz. 6331 sayılı İş Güvenliği Kanunu’na muhalefetten haklarında suç duyurusunda bulunuyoruz. Bugünden itibaren performans sayıları kaldırılmalıdır” ifadeleri yer aldı.

patronlardunyasi.com