Dolar
44,5023
0,06%
Euro
51,4865
-0,12%
Sterlin
59,0462
-0,45%
Bitcoin
2.953.056
0,00%
BİST-100
12.937,87
1,15%
Gram Altın
6.676,812
-1,88%
Gümüş
71,76
-4,38%
Faiz
43,3
0,00%

Piyasalara koronavirüsü darbesi!

Korona virüsü sebebiyle küresel ekonomik kriz bütün dünyada hissedilirken Borsa İstanbul'da düşüş hızı yavaşladı.

18.03.2020 07:18
Haberi paylaşın
Piyasalara koronavirüsü darbesi!
16px
32px

ABD ve Avrupa piyasaları kayıplarının bir kısmını telafi ederken petrol fiyatları 2016 yılından bu yana en düşük seviyesinde. ABD her vatandaşına piyasayı döndürmek için karşılıksız 1000 dolar vermeyi planlıyor.

Küresel piyasalarda korona virüsü kaynaklı sert satış baskısı gün içi dalgalanmalarla devam ederken Türk Lirası’nda dövize karşı da dalgalı bir seyir görülüyor. Dolar 6.44 TL seviyesinde işlem görürken, Euro ise 7.09 TL civarında seyrediyor.

Merkez Bankası (TCMB) iki gün erkene çektiği PPK toplantısında politika faizinde 100 baz puan indirime giderken bunun ötesinde likidite, kredi akışı ve reeskont başta olmak üzere korona virüsünün Türkiye ekonomisine olumsuz etkilerini sınırlamak adına tedbirler açıkladı.

Bankacılar TCMB’nin faiz indiriminin “önüne geçecek” tedbirler aldığını belirtirken bu kapsamda bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının da yakından izleneceğini belirtiyorlar.

Öte yandan Merkez Bankası dün politika faizini 100 baz puan indirerek faizi iki yıl sonra ilk kez tek haneye düşürmüş oldu. Merkez Bankası’nın dün aldığı tedbirler arasında reel sektöre kredi akışının temini için bankalara ilave likidite sağlanması, bu likiditenin 91 gün vadede politika faizinin 150 baz puan altında olması da yer aldı.

editörün seçtikleri
Bora Koçak, gazete ilanından Sodexo Türkiye’nin CEO’luğuna uzandı
Bora Koçak, gazete ilanından Sodexo Türkiye’nin CEO’luğuna uzandı#Sodexo
benzer haberler
Merkez Bankası adımları piyasayı sıkılaştırdı, mevduat ve kredi faizleri tırmandı
Merkez Bankası adımları piyasayı sıkılaştırdı, mevduat ve kredi faizleri tırmandı