Patronların kırılma noktaları
KİMİ KUMARA VEDA ETTİ, KİMİSİ DE BİR BURSLA HAYATI DEĞİŞTİ. İŞTE KIRILMA NOKTALARI..

Herkesin hayatında bir ya da birden fazla dönüm noktası vardır. Bir okul, bir iş, bir söz, bir nasihat, anlık bir karar... İş dünyasında adları başarıyla özdeşleşmiş patronların hayatlarına yön veren olayları araştırmaya başladığımzda, çok heyacan verici olaylarla karşılaştık. Sigarasından çıkan kıvılcımla hayatı değişene de, anne baba kavgasının ortasına dalıp yönetime talip olma cesareti sergileyene de rastladık... İşte iş dünyasının önde giden patronların kırılma noktaları...
KEMAL ŞAHİN
Bir bursla hayatı değişi
İlkokul yıllarında hayalim öğretmen olmaktı. Ekonomik şartlan yetersizi bir ailenin çocuğu olarak iyi bir tali yapıp, yine kendim gibi olanlara I yardım etmek istiyordum. Liseyi I başarıyla bitirdim. Sıra üniversite I sınavlarına geldiği vakit, önümde I zorlu bir maraton vardı. Üniversitel sınavları için Taşlıpınar'dan Ankara'ya yola çıktığımda cebimdel 350 lira para vardı. 300 lirasını babam vermişti. 50 lirayı da annemi Bu paranın Ankara ve İstanbul'da!» 15 günlük sınav döneminde bana I yetmeyeceğini anlamıştım ama babamı bir türlü ikna edememiştu.
Ankara'nın otel ve yemek fiyatları Beyşehir ile mukayese ediyordu. I Üzerimdekiler dışında yedek bir I elbisem dahi yoktu. Karışık duyguB içinde Ankara'ya doğru yola çıkmıştım ve sonunda ODTÜ'yü I kazanarak kayıt yaptırdım. HayaüJ kırılma noktası ise Türkiye'deki binlerce kişi arasından kazandığım I yurtdışı eğitim bursu oldu. O an I belki de hayatta en çok mutlu olduğum andı.
Yıllar sonra Almanya'da 'Yılın İşadamı' seçildiğim zaman bile bu kadar sevinmemiştim. Etibank beni Almanya Aachen Teknik Üniversitesi'ne gönderdi. Okulu I 1982'de başarıyla bitirdim ve metalürji yüksek mühendisi oldum, D Almanya'ya gitmek hayatımı tümüygu değiştirdi. O burs sayesinde bugün m 27 şirketi ve bu şirketlere bağlı 40flm yakın mağazası, yurtiçinde ve yurtdışında toplam 12 bin persondaş olan bir Şahinler Holding var.
NEZİH BARUT
İngiltere'ye veda etti
1912'de dedem Eczacı Abdi İbrahim'in çıktığı yoldan bugün ailenin üçüncü kuşağı olarak yürüyorum. 1952 doğumluyum, 1976'da ailedeki üçüncü kuşak eczacı olarak İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun oldum. • Hayatımın en önemli kararını Eczacılık Fakültesi'ni bitirdikten sonra aldım.
Mezun olduktan sonra dil öğrenmek amacıyla İngiltere'ye gittim. Daha sonra Vefa'daki Abdi İbrahim fabrikasında çalışan işçi arkadaşlarımızın greve gittiği haberi geldi. Babam Eczacı İbrahim Hayri Barut'u 1961'de erken yaşta kaybetmiştik. Bu tarihten sonra eniştemiz Dr. Mekin Alpay, bizler eğitimimizi tamamlayana kadar Abdi İbrahim İlaç Fabrikası'nı genel müdür unvanıyla yönetmeye başlamıştı. İngiltere'de grev haberim aldıktan sonra bir karar vermeliydim.
Geri dönebilir ya da planladığım gibi hayatıma İngiltere'de devam edebilirdim. Ancak ben geri dönmeyi seçtim. İşte o gün verdiğim bu karar benim hayaümın kırılma noktası oldu. O dönemde Abdi İbrahim'in sorunsuz şekilde bir sonraki nesle geçmesi amaçlanıyordu. Bu nedenle hızlı ve radikal karar almak da zorlaşmıştı. Ben geri döner dönmez hızlı kararlarla grevi engelledim. Daha sonra da şirket