'Park Holding, teminatı yakarak ihaleden çekilebilir'
Park Holding'in söz konusu şirketi, rekabet ortamında oluşan yüksek fiyat sebebiyle, devralmaktan vazgeçebileceği belirtiliyor.T

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ'nin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Park Holding'in söz konusu şirketi, rekabet ortamında oluşan yüksek fiyat sebebiyle, devralmaktan vazgeçebileceği belirtiliyor.
Turgay Ciner'e ait Park Holding, Akdeniz Elektrik Dağıtım'ın ihalesinde 1.165 milyar dolarla en yüksek teklifi vermişti.
Geçen cumartesi Enerji Bakanı Taner Yıldız ve ilgili bürokratlar, son yedi elektrik dağıtım bölgesinin ihalesinde en yüksek teklifleri veren şirketlerin yöneticileriyle bir araya gelmişti.
Yıldız, toplamda 10,8 milyar doları bulan ve şartnamelerine göre 6,2 milyar dolar peşin ödenmesi gereken özelleştirmeler ile ilgili olarak şirketlerin en geç dün akşama kadar bu bölgeleri devralıp almayacakları ile ilgili karar vermesini istemişti.
Şirketlerin kararlarını bugün açıklaması bekleniyor.