Dolar
40,0545
0,02%
Euro
46,9963
0,16%
Sterlin
54,5151
0,11%
Bitcoin
4.338.752
0,15%
BİST-100
10.161,09
1,63%
Gram Altın
4.262,763
0,28%
Gümüş
36,36
-1,10%
Faiz
44
-1,26%

Pakistan onayladı, SadaPay resmen Papara’nın oldu 

Papara, Avrupa’dan sonra Orta Doğu ve Güney Asya pazarına da giriş yaptı. PD'nin şubat ayında ilk kez duyurduğu satın alma haberinde yer aldığı gibi Pakistan merkezli SadaPay’in yüzde 100’ünün devri için resmi onaylar verildi. 

14.08.2024 07:35Güncelleme: 14.08.2024 07:43
Pakistan onayladı, SadaPay resmen Papara’nın oldu 
16px
32px

Gökmen Mert KURAL

Geçen yıl İspanya'da Neoban'ı alarak Avrupa'ya adım atan Türk fintech şirketi Papara, şubat ayında Pakistanlı fintech şirketi SadaPay'i almaya hazırlandığını duyurmuştuk. Türkiye'de ilk kez Patronlar Dünyası aracılığıyla öğrendiğiniz bu sayın almayla ilgili resmi onay süreci tamamlandı. 

Pakistan Rekabet Komisyonu (CCP), Salı günü yaptığı açıklamada, SadaPay Technologies Limited şirketinin yüzde100 hissesinin PPR Holding AS tarafından bir hisse satın alma sözleşmesi kapsamında satın alınmasına onay verdiğini açıkladı. 

2019'DA KURULDU, YILLIK 1,5 MİLYAR DOLARLIK ÖDEME HACMİNE ULAŞTI

Amerikalı Brandon Timinsky tarafından 2019 yılında kurulan ve yıllık 1,5 milyar dolar ödeme hacmine ulaşan SadaPay, dünyanın en hızlı büyüyen elektronik para kuruluşlarından biri.

SadaPay ayrıca Mastercard iş birliğiyle Orta Doğu ve Asya (MEA) bölgesindeki ilk numarasız banka kartını kullanıma sunan şirket olarak biliniyor.

Şirket, kuruluşundan bu yana, Recharge Capital ve Kingsway Capital liderliğindeki iki turda 20 milyon dolar yatırım aldı.

ÇEYREK MİLYARLIK NÜFUS

SadaPay Kurucusu ve CEO’su Brandon Timinsky ise şirket satışıyla ilgili, “Papara'nın sektördeki uzmanlığından, ileri teknoloji alt yapısından ve ürün çeşitliliğinden yararlanacağımız için son derecede şanslıyız. SadaPay'in güçlü markası, olağanüstü ekibi ve yerel temelleri ile birleştiğinde bu satın almanın, kullanıcılarımıza değer sunma hızımızı önemli ölçüde artıracağına ve Pakistan'ın çeyrek milyarlık nüfusuna değer yaratacağına inanıyoruz” dedi.

patronlardunyasi.com

İLGİLİ HABER

Papara, Pakistan merkezli SadaPay’i satın aldı

editörün seçtikleri
Rekabet Kurulu, dijital müzik platformu Spotify hakkında inceleme başlattı
Rekabet Kurulu, dijital müzik platformu Spotify hakkında inceleme başlattı#Spotify
benzer haberler
Denizbank'ta 2024'ün sonunda başlayan üst düzey yöneticilerin istifa dalgası, şirketin genel müdür yardımcısı Umut Özdoğan'ın istifası ile devam etti
Denizbank'ta 2024'ün sonunda başlayan üst düzey yöneticilerin istifa dalgası, şirketin genel müdür yardımcısı Umut Özdoğan'ın istifası ile devam etti