Dolar
38,9148
-0,27%
Euro
44,2196
0,47%
Sterlin
52,8888
0,90%
Bitcoin
4.233.982
0,00%
BİST-100
9.356,04
-1,26%
Gram Altın
4.202,108
1,67%
Gümüş
33,53
1,37%
Faiz
47,7
0,00%

Osman Kavala'dan TRT dizisine tepki

6 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala, TRT'nin dijital platformunda yayınlanan "Metamorfoz" isimli diziye tepki gösterdi.

20.06.2023 15:12
Osman Kavala'dan TRT dizisine tepki
16px
32px

TRT’nin yeni dijital platformu ‘Tabii’de yayınlanmaya başlayan ‘Metamorfoz' isimli dizi, 2017 yılından beri cezaevinde olan Osman Kavala’yı konu alıyor.

Kendisiyle ilgili dizi yapılmasına tepki gösteren Osman Kavala, Türkçe ve İngilizce olarak yazılı bir açıklama yaptı. Kavala’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

* Benimle ilgili hazırlanmış bir senaryonun TRT tarafından finanse edildiğini ve dizi film olarak yayınlandığını öğrendim.

* Kişi itibarını koruyan yasalardan kaçmak için hileye başvurulmuş, ismim açıkça kullanılmamış.

* Hukuksuz olarak cezaevinde tutulmam için kullanılan iddianamelerde olduğu gibi, bu dizide de gerçek olayların tahrif edilmesi yöntemine başvurulduğu, komplo teorileriyle suçlu olduğum algısı yaratmanın amaçlandığı anlaşılıyor.

* Kamu kaynaklarının bu amaç için kullanılmış olması beni yadırgatmadı. Beni şaşırtan ve bana üzüntü veren genç sanatçıların bu itibar suikastı projesinde yer almaktan rahatsızlık duymamaları.

patronlardunyasi.com

benzer haberler
Mehmet Uçum yazdı Feti Yıldız paylaştı: İmralı Süreci'nde 'dil' uyarısı
Mehmet Uçum yazdı Feti Yıldız paylaştı: İmralı Süreci'nde 'dil' uyarısı