Dolar
42,7017
0,00%
Euro
50,2455
0,04%
Sterlin
57,4126
0,04%
Bitcoin
3.753.893
0,35%
BİST-100
11.348,83
-0,94%
Gram Altın
5.908,475
0,02%
Gümüş
63,81
0,32%
Faiz
38,19
-0,60%

Ölüm tehlikesi atlatan Ümit Özat, 3 gün evinde

FC Köln antrenörü Daum ve takım arkadaşları, maçın hemen ardından Ümit Özat'ı hastanede ziyaret etti.

30.08.2008 12:00
Haberi paylaşın
Ölüm tehlikesi atlatan Ümit Özat, 3 gün evinde
16px
32px

Almanya'nın birinci futbol ligi takımlarından FC Köln'de forma giyen ve oyunda yere yığılan yıldız futbolcu Ümit Özat, bugün yeniden geniş çaplı kontrollerden geçirildi.

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'nin haberine göre, Ümit Özat'ın yapılan ilk kontrollerinde, kalp ve sinir sisteminde herhangi bir sorun görülmedi. Doktorlar futbolcunun aşırı su kaybı ya da yeterli besin almamaya bağlı olarak, "dolaşım bozukluğu" yaşamış olabileceğini belirttiler.

32 yaşındaki milli futbolcu, bugün hastaneden ayrılarak, Köln'e dönüyor. Doktorlar, FC Köln'ün yıldız futbolcusundan, en az 3 gün evde dinlenmesini ve idmana çıkmamasını istediler. Kulübün bir sözcüsü, Özat'ın en kısa sürede yeniden forma giymek istediğini kaydetti.

Bu arada, Daum ve takım arkadaşları Özat'ı yalnız bırakmadı. FC Köln antrenörü Daum ve takım arkadaşları, maçın hemen ardından Ümit Özat'ı hastanede ziyaret etti.
Köln'ün Rumen golcüsü Sergiu Radu, büyük şok geçirdiklerini, ancak Ümit'in bilincinin yerine geldiği haberi üzerine maça devam ettiklerini söylerken, “Ümit için oynadık. 2-0'lık galibiyetimizi Ümit Özat'a armağan ediyoruz” dedi.
Teknik Direktör Daum da, Ümit Özat'la aralarında antrenör-futbolcu ilişkisinden çok daha öte bir dostluk olduğunu vurgulayarak, dün maç boyunca aklının sahada değil, yalnızca Ümit'in sağlığında olduğunu anlattı.

Daum, "Benim için en önemli olan şey, Ümit'in tekrar sağlığına kavuşması. Dün elde ettiğimiz zaferi ancak Ümit tekrar sağlığına kavuştuğunda ve takımdaki yerini aldığında kutlayabileceğim" dedi.
Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Ümit Özat'ı dün akşam telefonla arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti.