Oğuz Alper Öktem’in kemerindeki sır

Oğuz Alper Öktem’in kemerindeki sır

Martı’nın kurucusu Oğuz Alper Öktem, Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından alınan İstanbul’a 2 bin 500 yeni taksi kararını Martı TAG şoförleriyle birlikte protesto etmişti. Protesto sırasında kimsenin fark etmediği bir detayı Patronlar Dünyası açıklıyor.

Oğuz Alper Öktem’in kemerindeki sır
16px
24px
04.09.2024 11:04Güncelleme: 04.09.2024 11:05
ABONE OLgoogle

Osmanlı Ordusu Birinci Dünya Savaşı sırasında Kafkasya’dan Yemen’e, Galiçya’dan İran’a, Çanakkale’den Filistin’e kadar bir çok cephede yer aldı. Büyük acılar yaşanan savaşlar arasında bugün en çok hatırlanan ise Çanakkale Cephesi oldu. 

Osmanlı Ordusu’ndaki subaylar Birinci Dünya Savaşı’nın yaşandığı dönemde, askeri üniformalarında Asakir-i Şahane (Padişahın Askerleri) ismi verilen tokalı bir kemer kullandılar. Bu kemerlerden bir kısmı günümüze kadar ulaştı, son zamanlarda ise çokça taklitleri yapılır ve satılır oldu. 

KEMERİ KUŞANDI, PROTESTOYA GİTTİ

Oğuz Alper Öktem’le başlayan yazı neden Asakir-i Şahane’ye geldi. Çünkü Oğuz Alper Öktem, 5 gün önce, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) alınan İstanbul’a uygulama üzerinden çalışacak 2 bin 500 yeni taksi kararını protesto ettiği sırada, Osmanlı subayları gibi Asakir-i Şahane kuşanmıştı. Kollarını kıvırdığı beyaz gömlek ve gri renkli kot pantolondan oluşan kombinini Asakir-i Şahane ile tamamlamıştı. Protestoyu onlarca gazeteci takip etmesine rağmen bu detayı sadece Patronlar Dünyası fark etti. 

TAKLİTLERİ İNTERNET ÜZERİNDEN SATILIYOR

Ay ve hilal ile Türk Bayrağı’nı simgeleyen kemer tokasındaki hilalin üzerinden Osmanlıca “Asakir-i Şahane” yazıyor. Asakir-i Şahane’lerin taklitleri bugün bir çok mağazada bulunabiliyor. Fiyatları malzeme kalitesine göre 1.000 ile 5.000 TL arasında değişiyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde