Dolar
44,593
0,15%
Euro
52,2045
0,58%
Sterlin
59,9465
0,35%
Bitcoin
3.171.096
-0,19%
BİST-100
13.619,32
0,61%
Gram Altın
6.802,412
0,69%
Gümüş
74,29
0,18%
Faiz
40,91
-0,32%

Murat Ülker ne şirketi kurdu?

Ülker markasının sahibi Yıldız Holding, son yıllarda adını ulusal ve uluslararası büyük satın almalarla duyuruyor. Ünlü iş adamı yeni bir şirket kurdu.

30.03.2015 10:57
Murat Ülker ne şirketi kurdu?
16px
32px
Ünlü iş adamı DOPA Pazarlama Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ. unvanlı bir şirket kurdu.
     
Ülker markasının sahibi Yıldız Holding, son yıllarda adını ulusal ve uluslararası büyük satın almalarla duyuruyor. Godiva, DeMet's Candy Company, United Biscuits grubun son yıllarda bünyesine kattığı uluslararası şirketler.

Bu alımlarla birlikte Yıldız Holding, dört kıtada üretimi ve operasyonları olan, 4 milyar nüfusa hitap eden global bir şirket olma yolunda hızla ilerliyor. United Biscuits hariç 2014 konsolide cirosu da 18 milyar TL'yi aşması bekleniyor.

Global bir grup olma yolunda ilerleyen Yıldız Holding ve patronu Murat Ülker ile ilgili her gelişme bizler için haber değeri taşıyor. Para dergisinden İdriz Çokal'ın haberine göre, Murat Ülker geçen ay DOPA Pazarlama Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ. unvanlı bir şirket kurdu. Yeni şirket ekmek ve unlu mamuller markası UNO için kurulmuş. Üretim ve satış birbirinden ayrılarak pazarlama kısmı ayrı bir şirket çatısı altına geçmiş.

Böylece UNO'nun satış kanadı daha dinamik bir yapıya kavuşturulmuş. Edinilen bilgiye göre UNO ürünlerinin satıldığı mağazalar da kurulacakmış. 
editörün seçtikleri
Bora Koçak, gazete ilanından Sodexo Türkiye’nin CEO’luğuna uzandı
Bora Koçak, gazete ilanından Sodexo Türkiye’nin CEO’luğuna uzandı#Sodexo