Dolar
48,4341
0,00%
Euro
56,3006
0,09%
Sterlin
65,556
0,10%
Bitcoin
3.824.188
-0,94%
BİST-100
14.074,37
0,44%
Gram Altın
6.842,835
-0,81%
Gümüş
65,61
-0,91%
Faiz
39,57
0,00%

Muğla’da sabah saatlerinde başlayan orman yangını, şiddetli rüzgârın etkisiyle büyüdü ve yerleşim yerlerine ulaştı

Menteşe ilçesine bağlı Yaraş Mahallesi’nde sabah saatlerinde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevlerin yerleşim alanlarına ulaştığı bölgede ekipler alarma geçerken, yangını kontrol altına almak için hava ve kara gücü seferber edildi.

07.09.2026 06:54Güncelleme: 07.09.2026 07:41
Muğla’da sabah saatlerinde başlayan orman yangını, şiddetli rüzgârın etkisiyle büyüdü ve yerleşim yerlerine ulaştı
16px
32px

Kenan GÜRBÜZ 

Yangının fark edilmesinin ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yüksel Orman Basın tarafından paylaşılan bilgilere göre, yangına müdahale için bölgede 13 helikopter ve 7 uçak olmak üzere toplam 20 hava aracı görevlendirildi.

Karadan yürütülen mücadelede ise 32 arazöz, 9 su tankeri ve 7 dozer kullanılıyor. Yangınla mücadelede toplam 187 personelin görev yaptığı bildirildi.

RÜZGÂR MÜDAHALEYİ GÜÇLEŞTİRİYOR

Bölgede etkili olan şiddetli rüzgâr, alevlerin kontrol altına alınmasını güçleştiriyor. Rüzgârın yön değiştirmesi ve alevlerin hızla ilerlemesi nedeniyle ekipler, yangının daha geniş bir alana yayılmasını önlemek için yoğun çaba harcıyor.

Yangının yerleşim alanlarına ulaşması bölgede endişeyi artırırken, ekipler alevlerin ilerleyişini durdurmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Hava araçları yangının etkili olduğu bölgelere peş peşe sorti yaparken, karadaki ekipler de alevlerin önünü kesmek için yoğun şekilde mücadele ediyor.

20 HAVA ARACI ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR

Yangının kontrol altına alınabilmesi için bölgede güçlü bir hava müdahalesi yürütülüyor. 13 helikopter ve 7 uçak, alevlerin yoğunlaştığı noktalara havadan müdahale gerçekleştiriyor.
Alevler Ula'nın Armutçuk Mahalesi'nde yerleşim alanlarına ulaştı. 

Karadaki arazöz, su tankerleri ve dozerler ise hava araçlarının müdahalesini destekliyor. Ekiplerin amacı, yangının daha fazla yerleşim alanına ve ormanlık bölgeye ilerlemesini engellemek.

EKİPLER SEFERBER OLDU 

Menteşe’de yangının kontrol altına alınması için hava ve kara ekipleri adeta seferber olmuş durumda. 187 personel, 32 arazöz, 9 su tankeri ve 7 dozer ile mücadele sürerken, havadan da 20 araçla müdahale gerçekleştiriliyor.

Yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmazken, bölgede yangın söndürme ve kontrol altına alma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Şiddetli rüzgârın etkisini sürdürdüğü Menteşe’de ekiplerin mücadelesi devam ederken, yangının seyri ve yerleşim alanlarındaki durum yakından takip ediliyor.

VALİ AKBIYIK'TAN AÇIKLAMA

Vali İdris Akbıyık, ekiplerin yangını kontrol altına almak için yoğun çalışma yürüttüğünü söyledi.

Müdahalelerin havadan ve karadan sürdüğünü belirten Akbıyık, "Menteşe'de 2, Ula'da 1 toplam 3 ev boşaltıldı. Üç büyükbaş, 100 küçükbaş hayvan tahliye edildi. Bölgede rüzgar etkili." dedi.

patronlardunyasi.com