Dolar
38,8691
0,13%
Euro
43,3759
-0,14%
Sterlin
51,6075
-0,29%
Bitcoin
4.018.100
0,27%
BİST-100
9.668,36
1,33%
Gram Altın
3.999,568
-1,09%
Gümüş
32,31
-1,09%
Faiz
48,56
0,00%

Mplus, çağrıları Türkçe destekli yapay zekâ platformuyla yanıtlayacak

Mplus Group, Türkiye ve 58’den fazla ülkeden 300’ün üzerinde kuruma 15 bin çalışanı ile 32 dilde hizmet veriyor. Grup çalışanlarının 9 bini Türkiye’de istihdam ediliyor. Mplus Türkiye ise 100’ün üzerinde projede, 10’dan fazla dilde müşteri iletişimi desteği sunuyor.  

17.05.2025 11:47Güncelleme: 17.05.2025 11:52
Haberi paylaşın
Mplus, çağrıları Türkçe destekli yapay zekâ platformuyla yanıtlayacak
16px
32px

Mplus’ın odağında şu anda yapay zekâ var. Çağrı merkezlerinde chatbotlardan sıkılan ve hemen müşteri temsilcileriyle görüşmek isteyen müşterilerin taleplerini dikkate alan Mplus, Türkçe destekli konuşma tabanlı yapay zekâ platformu Buzzeas’yi yarattı.

Yerel NLP (Doğal Dil İşleme) altyapısıyla donatılan bu çözüm, Avrupa ve ABD gibi pazarlarda da uygulanabiliyor. Müşteri memnuniyetinde yüzde 20’lere varan artış, ortalama çağrı süresinde yüzde 30’a varan azalma yaratıyor. Platformun öğrenen altyapısı, kullanıcı etkileşimlerinden elde ettiği verilerle kendini geliştiriyor ve her temas noktasında daha etkin hizmet sunarak şirketlere zaman ve maliyet avantajı sağlıyor.

Mplus Türkiye ve MENA CEO’su Banu Hızlı ve Mplus Türkiye & MENA Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ogan Atasagun yeni platform ve şirketin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“DAHA HIZLI VE DAHA ETKİLİ OLDU

Yapay zekânın bilgiyle donatılmış bir dijital asistan gibi çalıştığını belirten Hızlı, bu sayede müşteri deneyiminin daha akıllı, daha hızlı ve daha etkili hale geldiğini ifade etti. Hızlı, “Yapay zekâ destekli sistemlerimizle sürdürülebilir ve ölçülebilir müşteri deneyimi modelleri geliştiriyoruz. Uçtan uca müşteri operasyonları yönetimi, danışmanlık ve teknoloji çözümlerimizle şirketlerin süreçlerini daha verimli, maliyet etkin ve müşteri odaklı hale getiriyoruz” diye konuştu.

Mplus Türkiye’de yapay zekânın insan kaynağını ikame etmek yerine güçlendirmek amacıyla konumlandırıldığını vurgulayan Hızlı, şöyle devam etti:

“Bugün kural bazlı süreçlerin yüzde 37’si otomasyonla yönetiliyor. Hedefimiz, bu oranı yapay zekâ ile yükselterek insan kaynağını daha karmaşık ve yüksek katma değerli görevlere yönlendirmek.”

SADECE YANITLAMAYACAK, ANLAYIP ÖĞRENECEK”

Ogan Atasagun ise konuşma tabanlı yapay zekâ platformlarının müşteri hizmetleri alanında gerçek bir dönüşüm sağladığını vurguladı. Türkçe dil desteğiyle yerel pazara tam uyum gösteren Buzzeasy platformunun yalnızca yanıtlayan değil, aynı zamanda anlayan ve sürekli öğrenen bir sistem olduğunu belirten Atasagun, “McKinsey’in raporuna göre, global müşteri operasyonlarının yüzde 40’ı otomasyonla dönüşebilir durumda; bu da yaklaşık 420 milyar dolarlık bir potansiyel anlamına geliyor. Bu dönüşümün önemli bir kısmı, doğrudan Mplus Türkiye’nin uzmanlık alanı olan müşteri hizmetlerini kapsıyor. Türkiye’ye özel entegrasyonlarımız sayesinde global çözümlerde eksik kalan alanları tamamlıyoruz. Yapay zekâyı, şirketlerin iç süreçlerine entegre edilmesi gereken stratejik bir iş ortağı olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Müşteri etkileşiminin merkezine yerleşen bu platformun iş süreçleriyle entegre şekilde çalıştığını belirten Atasagun, “Rakipler çoğunlukla teknik süreçlere temas ederken, biz sahadaki milyonlarca müşteri etkileşiminden elde ettiğimiz içgörülerle gerçek ihtiyaçları tespit ediyoruz. Kendi geliştirdiğimiz teknoloji ve süreç deneyimimizle müşterilerimizin tek bir noktadan bu hizmetleri almalarına olanak sağlıyoruz” diye konuştu.

patronlardunyasi.com