Dolar
41,6866
0,64%
Euro
48,9655
0,43%
Sterlin
56,1861
0,23%
Bitcoin
4.979.003
-0,75%
BİST-100
11.036,02
-0,42%
Gram Altın
5.179,496
0,40%
Gümüş
47,4
0,86%
Faiz
45,1
0,00%

Meteoroloji'den hortum ve su baskını uyarısı

Meteorolojinin 3 Ekim Cuma günü hava tahminlerine göre Marmara, Ege, Akdeniz'in ve İç Anadolu'nun ve Karadeniz'in batısında sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar etkili olacak. Sel, su baskını, yerel küçük çaplı dolu ve kıyı şeridinde hortum uyarısı yapıldı.

03.10.2025 06:21Güncelleme: 03.10.2025 06:36
Meteoroloji'den hortum ve su baskını uyarısı
16px
32px

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 3 Ekim Cuma günü hava durumu tahminlerine göre Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in batısının aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Marmara'nın batısı ile Ege'nin güney ve batısında yerel kuvvetli, Muğla kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

ANİ SU BASKINLARINA DİKKAT

Yapılan son değerlendirmelere göre; sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Marmara'nın batısı (Edirne, Çanakkale illeri ile Balıkesir, Kırklareli ve Tekirdağ'ın batısı), Kıyı Ege'de (İzmir, Aydın, Muğla, Denizli'nin güney ve batısı) kuvvetli, Muğla'nın Marmaris, Ula, Köyceğiz, Dalaman, Ortaca, Fethiye ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

HORTUM UYARISI YAPILDI

Marmara'nın batısı, Kıyı Ege'de, Muğla'nın Marmaris, Ula, Köyceğiz, Dalaman, Ortaca, Fethiye ilçelerinde kuvvetli güneyli rüzgâr ve fırtına etkili olacak. Meteoroloji fırtına ile birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu ve kıyı şeridinde hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yaptı.

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
İngiliz çay devi Lipton, 39 yıllık Türkiye macerasını sonlandırarak üretimini Özgür Çay’a devretti
İngiliz çay devi Lipton, 39 yıllık Türkiye macerasını sonlandırarak üretimini Özgür Çay’a devretti#Lipton Türkiye