Memura zam oranı belli oldu

Memura zam oranı belli oldu

Bakan Şahin, ilk altı ay için memura ne kadar zam verileceğini açıkladı. Şahin, ikinci altı ayda oluşacak enflasyon farkının da yılbaşında ödeneceğini açıkladı. İşte hükümetin rakamı:

Memura zam oranı belli oldu
16px
24px
14.08.2006 11:55Güncelleme: 25.10.2023 14:54
ABONE OLgoogle

Bakan Şahin, ikinci altı ay oluşacak enflasyon farkının da yılbaşında ödeneceğini açıkladı. Hükümet, 2006'nın ilk yarısında oluşan yüzde 2.38'lik enflasyon farkını memura ödeme kararı aldı. Böylece, ilk altı ay için memura yüzde 4.88 zam verilecek.

Milliyet Gazetesi'ne açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "memurumuzu enflasyon altında ezdirmeyeceğiz. İlk altı ay enflasyon farkını ödeme kararı aldık" dedi.

Şahin, ikinci altı ay oluşacak enflasyon farkının da yılbaşında ödeneceğini açıkladı.

2.38'lik enflasyon farkının bütçeye yaklaşık 350 milyon YTL yük getirmesi bekleniyor. Bu eksende 2006 için yüzde 5 zam planlayan Hükümet, yıl sonu enflasyonunun yüzde 10'un üzerinde gerçekleşmesi halinde memura yüzde 10'un üzerinde zam yapmış olacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde