Dolar
42,5483
0,03%
Euro
49,6158
0,19%
Sterlin
56,6998
-0,10%
Bitcoin
3.913.704
0,62%
BİST-100
11.174,39
1,52%
Gram Altın
5.758,982
0,35%
Gümüş
58,49
0,32%
Faiz
37,98
0,00%

L'Oréal, Galderma’daki payını yüzde 20’ye çıkarmak için konsorsiyumdan hisse satın alıyor

L'Oréal, İsviçre merkezli cilt bakım şirketi Galderma’daki payını yüzde 20’ye yükseltmek için harekete geçti. Fransız kozmetik devi, EQT liderliğindeki bir konsorsiyumdan açıklanmayan bir bedelle hisse satın alacak. Konsorsiyumda Abu Dhabi Investment Authority ve Auba Investment Pte. Ltd. gibi büyük yatırımcılar da yer alıyor. İşlemin 2026’nın ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

08.12.2025 08:39Güncelleme: 08.12.2025 08:44
Haberi paylaşın
L'Oréal, Galderma’daki payını yüzde 20’ye çıkarmak için konsorsiyumdan hisse satın alıyor
16px
32px

Piyasa değeri 48 milyar doların üzerinde olan Galderma, başlangıçta Nestlé ile L’Oréal’in ortak girişimi olarak kurulmuş, ancak L’Oréal 2014’te şirketteki yüzde 50’lik payını elden çıkarmıştı. Bu yeni adım, şirketin enjekte edilebilir kozmetik ve estetik pazarındaki etkisini güçlendirecek bir hamle olarak değerlendiriliyor.

L’Oréal’in hisselerini artırma kararı, şirketin güzellik sektöründeki büyüme stratejisinin bir parçası. Fransız marka, iki ay önce Kering’in güzellik operasyonlarına 4 milyar avroluk yatırım yapmayı kabul etmiş, ayrıca Armani’ye yönelik olası bir yatırım planını gündeme getirmişti.

Galderma CEO’su Flemming Ornskov, anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, “L’Oréal’in artan yatırımından memnunuz. Bu adım, şirketimizin yönünü ve önümüzdeki yıllarda yaratmayı hedeflediğimiz değeri doğruluyor” dedi.

L’Oréal CFO’su Christophe Babule ise şirketin geçen yıl satın aldığı ilk Galderma hisselerinin performansından “oldukça memnun” olduklarını vurguladı.

Mart 2024’te halka arz edilen Galderma’nın hisseleri, LSEG verilerine göre halka arzdan bu yana üç katına çıktı. Şirket, hisselerinin yarısından fazlasını borsaya açmış durumda.

L’Oréal, 2026’da yapılacak yıllık genel kurul toplantısında, EQT liderliğindeki konsorsiyumun yönetim kurulu temsilcilerinin yerine şirketten iki bağımsız olmayan yöneticiyi aday göstermeyi değerlendirdiğini açıkladı.

Estetik pazarına yönelik ilgisini artıran L’Oréal, son dönemde Çin ve ABD’deki kliniklere de yatırım yaptı. Şirket, Galderma’daki payını yüzde 20’nin üzerine çıkarmayı ise şimdilik düşünmediğini belirtti.

patronlardunyasi.com