Dolar
38,4987
0,05%
Euro
43,8519
-0,01%
Sterlin
51,3662
-0,37%
Bitcoin
3.627.087
-0,63%
BİST-100
9.078,43
-1,59%
Gram Altın
4.086,37
-0,43%
Gümüş
32,65
-0,90%
Faiz
48,49
0,52%

LinkedIn Connect İstanbul zirvesinde CEO'lar yapay zekalı geleceği anlattı: Elektriğin icadının dünyada yarattığına benzer bir etki yaratacak

LinkedIn ev sahipliğinde “Yapay Zekâ Çağında İnsanın Gerçek Gücünü Keşfetmek” temasıyla düzenlenen LinkedIn Connect İstanbul; Türk iş dünyasının önde gelen isimlerini ve farklı sektörlerden uzmanları bir araya getirdi. 29 Nisan’da Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul’da düzenlenen buluşmada, yapay zekâ etkisinde dönüşen iş dünyası konuşuldu. Etkinliğin açılış konuşmasını Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç yaptı. LinkedIn Global Elçisi Sankar Venkatraman’ın sunum yaptığı etkinliğe; Togg CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin, NTT DATA Orta Doğu, Türkiye ve Afrika İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Bahri Danış gibi isimler panelist olarak katıldı.

30.04.2025 16:56Güncelleme: 30.04.2025 17:11
LinkedIn Connect İstanbul zirvesinde CEO'lar yapay zekalı geleceği anlattı: Elektriğin icadının dünyada yarattığına benzer bir etki yaratacak
16px
32px

Turkcell iş birliğiyle düzenlenen LinkedIn Connect İstanbul, “Yapay Zekâ Çağında İnsanın Gerçek Gücünü Keşfetmek” temasıyla, 29 Nisan’da Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul’da gerçekleşti. İş dünyasının yapay zekâ etkisindeki dönüşümünü merkeze alan etkinlikte, Türk iş dünyasının önemli isimlerinin yanı sıra farklı ülkelerden uzmanlar konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinlik, Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç’un açılış konuşmasıyla başladı. İnsanlık tarihinin en önemli değişimlerinden birinin yaşandığına dikkat çeken Koç, “Teknolojik olduğu kadar ekonomik ve sosyolojik olarak da bir dönüşüme tanık oluyoruz” dedi.

Ali Taha Koç, “Herkesin, her şeyin, her an ve her yerde birbiriyle bağlantılı olacağı bir çağın ön gösterimindeyiz. Dolayısıyla yarının sorularına dünün yöntem ve önermeleriyle yanıt bulmak mümkün değil. Fakat bu değişim atmosferinde, temelde değişmeyen bir unsur var; insan. Yapay zekâ, insanlığın elini güçlendiren bir araç olabilir ama o aracı anlamlı ve doğru şekilde kullanan, yön veren bizleriz. Bugünün en büyük ihtiyacı, insanı daha derinden anlamak. İnsanın gerçek gücünü keşfetmenin yolu, önce insanı keşfetmekten geçiyor" dedi.

LINKEDIN GLOBAL ELÇİSİ SANKAR VENKATRAMAN: YAPAY ZEKA ÇAĞINDA İNSAN YETENEĞİ HALA EN ÖNEMLİ AYIRT EDİCİ UNSUR

İş dünyasının dinamiklerinin ele alındığı panellerde, ilham verici içerikler ve güncel yaklaşımlar katılımcılara uzman isimlerce aktarıldı. LinkedIn Global Elçisi Sankar Venkatraman, iş gücü dönüşümüne dair trendleri, yapay zekânın insan kaynakları üzerindeki etkilerini ve geleceğin liderlik yaklaşımlarını ele alan sunumuyla dikkat çekerek şunları söyledi:

“Yapay zekâ, çalışma şeklimizi dönüştürüyor ve küresel iş gücünü yeniden şekillendiriyor. Yapay zekâ çağında, insan yeteneği hâlâ en önemli ayırt edici unsur olmaya devam ediyor. Yapay zekâ, insan potansiyelinin yerini alan değil onu geliştiren ve destekleyen güçlü bir araç olarak görülmeli. Yeni dönemde işletmelerin başarısı yalnızca teknolojileriyle değil, geliştirdikleri yeteneklerle şekillenecek. Bu potansiyeli tam anlamıyla ortaya çıkarmak için, yapay zekânın insan odaklı becerilere öncelik verilerek etkin şekilde kullanılması çok önemli.”

Etkinliğin CEO Paneli'nde ise Togg CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin, NTT DATA Orta Doğu, Türkiye ve Afrika İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Bahri Danış, dönüşen yetenek dünyasına dair deneyimlerini ve kurumlarının stratejilerini paylaştı.

TOGG CEO'SU GÜRCAN KARAKAŞ: YAPAY ZEKA TEKNOLOJİYİ DEMOKRATİKLEŞTİRİYOR

Togg CEO’su Gürcan Karakaş, "Artık otomobiller, dört tekerlek üstünde giden birer yazılım haline gelmeye başladı. Biz de Togg olarak 60 yıllık bir hayali hayata geçiriyoruz. Bununla da kalmıyor o hayalin bir parçası oluyoruz. Bugün bizim akıllı cihazımıza oturduğunuzda yapay zekânın geliştirdiği müzikten tutun, yolculuğunuzun bir dijital sanat eserine dönüştürmesine ya da görme engelli bir misafiriniz varsa ona etrafı anlatabilecek bir algoritma zincirine kadar, şu an aktif şekilde kullanılıyor. Yapay zekânın bana göre en önemli yönlerinden biri, teknolojinin demokratikleşmesi, eşitleyici etkisidir. Her boyutta bize kolaylıklar sunuyor, fayda sağlayacak imkânları gösteriyor.” diye konuştu. 

MICROTOSFT TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ LEVENT ÖZBİLGİN: ELEKTRİĞİN İCADI İLE BENZER ETKİ 

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin, bu mali yıl içinde yapay zekâya toplam 82 milyar dolar yatırım yaptıklarını belirterek şöyle dedi:

“Yapay zekâ teknolojisine haftada yaklaşık bir buçuk milyar dolar yatırım yapıyoruz. Bunun da en büyük sebebi aslında yapay zekâyı bir ürün olarak değil aslında bir platform, bir altyapı teknolojisi olarak görüyoruz. Nasıl ki elektriğin icadıyla birlikte dünyada inanılmaz değişiklikler, inanılmaz kırılımlar olduysa, yapay zekânın da buna çok benzer bir süreçten geçeceğini düşünüyoruz. Yapay zekâ teknolojisinin hem platform hem ürün olarak Türkiye'nin gayri safi milli hasılasına, 2030 yılına kadar %14'lük bir katkı sağlayabileceğini düşünüyoruz.”

İŞE ALIM SÜREÇLERİNDE YAPAY ZEK KULLANIMI ARTIYOR

İşe alım süreçlerindeki rolü de giderek artan yapay zekâ, aday deneyimini geliştirirken, işe alım sürecini hızlandırıyor. LinkedIn’in “İşe Alımın Geleceği 2025” raporuna göre şirketlerin %37’si üretken yapay zekâ (Gen AI) araçlarını aktif olarak entegre ediyor ya da test ediyor; bu oranın ise bir yıl öncesine göre %10 artış gösterdiği vurgulanıyor. Yapay zekâ, beceri analiziyle deneyim yerine yetkinliğe odaklanan işe alım yöntemlerini desteklerken, işe alım ekiplerinin iş yükünü %20 azaltarak verimliliği de artırıyor.

ŞİRKETLERİN YÜZDE 36'SI ÇALIŞANLARIN KARİYER GELİŞİMİNİ DESTEKLİYOR

LinkedIn’in İşyeri Öğrenme Raporu'nda sunulan verilere göre, şirketlerin sadece %36’sı, çalışanlarının kariyer gelişimini önceliklendiren programlara sahip. Bu şirketler, çalışan bağlılığı ve performans açısından daha iyi sonuçlar elde ediyor. Yapay zekâ, beceri boşluklarını analiz ederek kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri sunarken; iç mobiliteyi teşvik eden şirketler, çalışanların farklı rollerde deneyim kazanmasına olanak tanıyor. Bu şirketlerin diğer şirketlere kıyasla daha başarılı sonuçlar elde etmesi ise dikkat çekici bir veri olarak öne çıkıyor.

patronlardunyasi.com

 

editörün seçtikleri
İş insanı Serdar Bilgili, Manhattan'daki '125 Greenwich' gökdeleni için 350 milyon dolarlık kredi aldı
İş insanı Serdar Bilgili, Manhattan'daki '125 Greenwich' gökdeleni için 350 milyon dolarlık kredi aldı#Serdar Bilgili
benzer haberler
Google CEO'su Sundar Pichai, tarihi antitröst davasında bugün duruşmada savunma yapacak
Google CEO'su Sundar Pichai, tarihi antitröst davasında bugün duruşmada savunma yapacak