Lara'yı Tamince kazandı
LARA PARK İHALESİNE ERDOĞAN'A YAKINLIĞI İLE TANINAN FETTAH TAMİNCE KAZANDI.

Bomonti Tekel Bira Fabrikası'na ise en yüksek teklifi 3 milyon 750 bin YTL ile Limak verdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, tahsise açtığı Antalya Kemerağzı beldesine bağlı Lara plajı ve İstanbul'daki Bomonti Tekel Bira Fabrikası için sosyal ve teknik altyapıya en fazla katılımı yapacak girişimciyi belirlemek amacıyla yapılacak müzakere bugün gerçekleştirildi.
Müzakerede Lara plajı için Ude Tur. Yat. İşl. San ve Tic. A.Ş, Five Mounts Properties Holding Ltd, Öztaş İnş. Malz. Tic. A. Ş - Femas İnş. Ltd. Şti ortaklığı katıldı. UDE, 5 milyon 202 bin 480 YTL, Five 5 milyon 202 bin 480 YTL, Öztaş ise 5 milyon 220 bin YTL teminat mektubu verdi. Müzakereye, Öztaş'ın verdiği 5 milyon 220 bin YTL üzerinden başlandı. Lara plajı için en yüksek teklifi 22 milyon 720 bin YTL ile UDE Turizm verdi.
Ude Turizm ve Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, müzakere sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Tamince, "Lara plajının tahsisine, çevreci sivil toplum kuruluşlarından büyük tepki gelmişti. Ne diyeceksiniz?" şeklindeki soru üzerine, "Çevreyle dost olmayan, uyumlu olmayan bir proje yapmamız mümkün değil. Böyle bir durumda Antalya'da en fazla kaybedenler arasında oluruz. Türk turizmi ve çevreye karşı bir yatırım içerisinde olmayız. Tam tersine Türk turizmini geliştirici, sezonu uzatıcı, turizmi çeşitlendirici bir proje yapacağız" şeklinde konuştu.
Tamince, daha önce yapılan ve iptal olan müzakereye katılmadığının hatırlatılması üzerine, "Biz ticaret yaparken, her gün gündemimiz ve finansman imkanlarımız değişiyor. Birinci ihaleye öyle bir imkan olmadığı, daha öncelikli yatırımlarım olduğu için katılmamıştım. Şimdiki ihalede daha uygun bir zemin olduğu için katıldım. Yoksa birinciye girmememiz, ikinciye girmemizin bir nedeni yok" dedi.
Tamince, daha önce basına yansıyan, "Lara'ya ben her şartta Disneyland yaparım" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine ise "Disneyland 1960'larda planlanmış, yapılmış bir şey. Daha yenisini, iyisini, iddialısını getirmek lazım" ifadesini kullandı.
Bomonti Tekel Bira Fabrikası'nın müzakeresine ise Limak İnş. San. ve Tic. AŞ, Özkar İnş. San. ve Tic. AŞ, Yazıcı Demir Çelik, IC Antbel Antalya Belek Tur. Yat. AŞ, Global Yatırım Holding AŞ katıldı. Müzakere'de en yüksek teklifi 3 milyon 750 bin YTL ile Limak verdi. Müzakereyi, 12 milyon 750 bin YTL ile Global Yatırım aldı.