Laila’nın eski patronu fotokitap işine girdi
Laila’nın eski sahipleri Öztek Ailesi, fotokitap işine soyundu

Laila’nın eski sahipleri Öztek Ailesi, fotokitap işine soyundu. Laila markasıyla fotoğrafların kitaplaştırıldığı işin başında ise ailenin genç girişimcisi Doğukan Öztek var.
Bir dönemin en ünlü eğlence mekanlarından Laila’nın eski patronu Şefik Öztek, grup şirketlerinden Öztek Etiket vasıtasıyla ‘fotokitap’ işine girdi. Laila Fotokitap diye bir marka yaratan Öztek, işin başına da yeğeni Doğukan Öztek’i getirdi.
Genç girişimci, 1 yıl önce hizmete başlayan Laila Fotokitap markasını adeta uçurdu. Türkiye’de pek yaygın olmayan ancak Avrupa’da bir aile kültürü haline gelen fotokitap, içinde fotoğrafların yer aldığı ve dizaynı tamamen size kalmış bir kitap türü.
Markanın dümeninde yer alan Doğuan Öztek’in amacı fotokitap kültürünü Türkiye’ye yaymak. Laila Fotokitap markasının Öztek Şirketler Grubu bünyesinin yeni bir gözdesi olduğunu belirten Doğukan Öztek, şirketin matbaa alanındaki deneyimini e-ticarette de kullanmak istedikleri için bu sektörü seçtiklerini söyledi.
Laila Fotokitap markasına yaklaşık 1 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yaptıkları ve geri dönüşten çok memnun olduklarını anlatan Öztek “Özellikle tüketici ürüne dokunduğunda hemen bir tane kendine yapmak, sahip olmak istiyor” dedi.
Kaan Zenginli/Star