Dolar
40,6798
0,11%
Euro
47,4306
0,03%
Sterlin
54,6746
-0,12%
Bitcoin
4.735.901
-0,45%
BİST-100
10.956,05
0,50%
Gram Altın
4.434,825
-0,06%
Gümüş
38,43
0,36%
Faiz
44,05
0,00%

Koç’un kasası 35’lik yöneticiye emanet

50 milyar dolarlık yıllık cirosuyla Türkiye"nin en büyük Holding"i olan Koç Topluluğu, Finans Başkanlığı görevini (Chief Financial Officer - CFO) 35 yaşında bir yönetici olan Ahmet Ashaboğlu"na emanet etti.

29.10.2006 06:08
Haberi paylaşın
Koç’un kasası 35’lik yöneticiye emanet
16px
32px

Koç Holding"in, Finans Başkanlığı görevini emanet ettiği 35 yaşındaki genç yöneticisi Ashaboğlu, “Dalgadan etkilenmedik bu yıl 50 milyar dolar ciro, 3 milyar dolar vergi öncesi kâr bekliyoruz” dedi

50 milyar dolarlık yıllık cirosuyla Türkiye"nin en büyük Holding"i olan Koç Topluluğu, Finans Başkanlığı görevini (Chief Financial Officer - CFO) 35 yaşında bir yönetici olan Ahmet Ashaboğlu"na emanet etti.

Makine mühendisliği eğitiminin ardından finans alanına yönelen Ahmet Ashaboğlu, Koç Topluluğu"nun "Bizden Haberler" dergisine göreve geliş hikayesini anlattı.

Tüpraş, Yapı Kredi Bankası ve Tansaş satın almaları sırasında finans koordinatörlüğü görevini yürüten Ashaboğlu, bu dönemde büyük sorumluluk aldığını belirtti ve şöyle devam etti: “Bu sorumlulukların altından ekip olarak başarıyla kalktık. Ben de payıma düşeni elimden gelenin en iyisini yaparak yerine getirmeye çalıştım.”

Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri, AB müzakereleri ve İran ile Irak"taki gelişmelerin etkisiyle Türkiye"de piyasaların gelecek yıl dalgalı seyredeceğini öngören Ahmet Ashaboğlu, “Ama bu dalgalanmalar, Türkiye"de orta ve uzun dönemdeki iyiye gidişin önüne geçmeyecek” dedi.

KÂRLI BÜYÜMEYE DEVAM
Ahmet Ashaboğlu, Holding"in 2006 hedeflerine ilişkin ise şu bilgileri verdi: “Kombine satışlarımızın 2006 sonunda 50 milyar dolara gelmesini bekliyoruz. Konsolide faaliyet amortisman vergi öncesi kârın da 3 milyar doların üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz.”

Ahmet Ashaboğlu, Koç Topluluğu"nun son dalgalanmadan etkilenmeden kârlı büyümesine devam edeceğini vurguladı.

Gençler yüksek hedefler koymalı
Ahmet Ashaboğlu, genç finansçılara şu önerilerde bulundu: “Yapabileceklerinin farkına varmalı ve kendilerine yüksek hedefler koymalılar. Bu hedeflere ulaşabilmek için çok çalışmaları gerekli. Sorumluluk almaktan çekinmemelerini tavsiye edebilirim. Finans alanında başarılı olabilmek için, işin içerisinde yer almalı ve tecrübe kazanmalısınız.”