Kocaeli'nde 2007'de yeni doğmuş bebeğin öldürüldüğü cinayetin faili, iş kadını çıktı
Kocaeli'nde 2007'de yeni doğmuş bir bebeğin öldürülmesiyle ilgili faili meçhule kalan dosya, 8 ay önce yeniden açıldı. Yapılan incelemede bebeğin DNA'sı ve ölü olarak bulunduğu kutudaki parmak izleri, Kocaeli'nde iş kadını olan anneyle eşleşti. Polis, Sapanca'da lüks bir villada yaşadığı belirlenen anne Emine Nilay Özkan'ı 18 yıl sonra gözaltına aldı.

Koceli'nin İzmit ilçesine bağlı Yahyakaptan Mahallesi'nde 27 Mayıs 2007 tarihinde çöpte yeni doğmuş kız bebek ölü bulunmuştu.
OLAY FAİLİ MEÇHUL OLARAK KALMIŞTI
Bebeğin cenazesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Müdürlüğü'ne ait Kimsesizler Mezarlığı’nda defnedilmişti. Otopsi raporunda bebeğin, boynuna 3 kez dolanan kordon bağı nedeniyle boğularak yaşamını yitirdiği belirlenirken, soruşturma kapsamında olay, faili meçhul olarak kalmıştı.
YENİ DELİLLERE ULAŞILDI
18 yıl önce başlatılan soruşturmanın faili meçhul olarak kalmasının ardından Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, sekiz ay önce dosyayı yeniden açtı.
Kapatılan dosyadaki tüm şüpheliler yeniden sorgulanırken, olay tarihinde toplanan deliller tekrar incelendi.
DNA VE PARMAK İZİ EŞLEŞTİ
Sekiz ay süren soruşturmada, 18 yıl önce bebeğin çöp konteynerinin içinde bulunduğu kutudaki parmak izi ile Emine Nilay Özkan’ın parmak izi eşleşti. Soruşturma kapsamında, bebekle DNA'sı da eşleşen Özkan'ın, bebeğin annesi olduğu tespit edildi.
LÜKS VİLLADA GÖZALTINA ALINDI
Kocaeli polisi, Özkan'ın uzun süredir Sapanca'da lüks bir villada yaşadığını tespit ederek operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 41 yaşındaki Özkan, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

İŞ KADINI ÇIKTI
İnşaat sektörü için proje ve mali yönetim danışmanlığı veren bir şirketin sahibi olan Emine Nilay Özkan’ın farklı sivil toplum kuruluşları, dernek ile odalarda da aktif görev aldığı da öğrenildi.
Özkan, emniyetteki sorgusunda, olayın gerçekleştiği tarihte yalnız yaşadığını, fazla alkol tükettiğini, birden çok erkek arkadaşıyla evlilik dışı ilişki yaşadığını, alkolün etkisiyle hangi ilişkisinden hamile kaldığını bilmediğini ve hamile olduğunu da kimseye söylemediğini belirtti.
İfadesinin devamında olay gününü de anlatan Özkan, kanaması nedeniyle lavaboya gittiğini, lavaboda düşük yaptığını, kucağına aldığı bebeğin nefes almadığını öne sürdü. Korktuğunu dile getiren Özkan, kutuya koyduğu bebeğini çöpe attığını ve yıllardır olayın yüküyle yaşamını sürdürdüğünü söyledi.
patronlardunyasi.com















