Kıvanç Oktay’ın iflası istendi
Yıldırım Demirören'in eniştesi ve Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden Kıvanç Oktay'ın başı büyük dertte

Yıldırım Demirören'in eniştesi ve Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden Kıvanç Oktay'ın başı, büyük umutlarla hayata geçirdiği Lidya Flats projesiyle birlikte dertten kurtulmuyor. Projenin üzerinde yükseldiği arazinin sahibi Sipahi, Oktay'a dava üstüne dava açıyor
Beşiktaş'ın Başkanı Yıldırımı Demirören'in eniştesi ve Beşiktaş eski yöneticilerinden Kıvanç Oktay'ın ikinci kez iflası istendi. Kurduğu Lidya Yapı isimli şirketle taahhüt işleriyle uğraşan Oktay, 3 yıl önce konut işine girmiş ve Lidya Flats adıyla Taşdelen'de proje yapmaya başlamıştı. Proje, İstanbul Taşdelen'de Mahmut Nedim Sipahi'ye ait arazi üzerinde kat karşılığı anlaşma modeliyle hayata geçirildi.
Kat karşılığı anlaşma nedeniyle doğan borçlarını ödeyemediği iddia edilen Lidya Yapı'nın arazi sahibi Mahmut Nedim Sipahi 'nin avukatları Kadıköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'ni başvurarak iflas istedi. Lidya Yapı'nın iflas edip etmeyeceği 8 Mart 2010'da saat 14.45'te yapılacak duruşmada belli olacak.
Mahmut Nedim Sipahi'nin avukatları 1 ay kadar önce yine, Kıvanç Oktay'ın şirketi Lidya Yapı'nın iflasını istemişti.
Borç ile ilgili icra işlemleri yapmadan iflas istenmesine itiraz eden Oktay'ın avukatları iflas istem talebini durdurmuştu. Taşdelen'de 'Türkiye'nin ilk butik konut projesi' sloganıyla hayata geçirilen proje yaklaşık 152 konuttan oluşuyordu ve konutlar, geçtiğimiz aylarda sahiplerine teslim edilmeye başlamıştı.
Sabancı'ya da villa yapacaktı
Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden Oktay, ayrıca Riva'da da bir villa projesi gerçekleştirmek için Sabancı Grubu üst düzey çalışanlarının üye olduğu Sabancı Holding Çalışanları Konut Yapı Kooperatifi'yle 2008 yılında anlaşmıştı. Proje, kriz dolayısıyla ertelenmişti.
Kooperatife, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve holdingin eski CEO'su Hasan Güleşçi'nin yanı sıra şu an görev yapan veya emekli olmuş üst düzey yöneticiler üye. Yapılan anlaşmaya göre, Riva'da kooperatife ait 100 dönüm arazi üzerine kat karşılığı 82 villa inşa edilecekti. Projenin en önemli özelliklerinden biri de Galatasaray arazisinin hemen yanıbaşında yükselecek olmasıydı. 30 milyon dolar bütçeli bu projede villaların 50'si Lidya Yapı'nın olurken, kalan 32'si kooperatif üyelerine verilecekti.
İkiz villalar brüt 230 ile 300 metrekare büyüklüğünde planlanmış, villalar ise yine brüt 450 ile 500 metrekare olarak düşünülmüştü. Projede yer alan villaların her birinin 800 metrekare bahçesi olacaktı.
OTEL VE ÇARŞI PLANI NE OLACAK?
Kıvanç Oktay'ın yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüttüğü Lidya Yapı, bir aile şirketi. 1992 yılında temeli atıldı. Ağırlıklı olarak arıtma tesisi konusunda uzman bir şirket. Şirket şu anda İSKİ'nin108 milyon euro tutarındaki bir yatırımı olan Ataköy'deki biyolojik arıtma tesisinin inşaatını yapıyor. Lidya Flats, şirketin en iddialı konut projelerindendi.
152 daireden oluşan projeyi tamamlayan ama davalık olmaktan kurtulamayan şirketin Lidya Flast ile ilgili başka planları da vardı. Oktay, projenin hemen önünde yer alan 13 bin metrekare arazi üzerinde 45 milyon dolarlıklık yatırımla 4 yıldızlı bir otel ve çarşı inşa etmeyi planlıyordu.Şimdi gözler, hem Mahmut Nedim Sipahi'nin açtığı davanın nasıl sonuçlanacağında hem de Kıvanç Oktay'ın otel ve çarşı projesini hayata geçirip geçiremeyeceğinde.
BİRİNCİ DAVAYI OKTAY KAZANMIŞTI
Mahmut Nedim Sipahi, Lidya Yapı'ya karşı açtığı ilk davada da iflas istemişti. Kıvanç Oktay'ın avukatları, 'Borç ile ilgili icra işlemleri yapmadan iflas istenmesi'ne itiraz etmiş ve iflas talebi durdurulmuştu.
Lidya Yapı, bunun üzerine Ticaret Mahkemesi'nin 'iflas davası ilanı' ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yasal olarak böyle bir hukuki işlemin yapılamayacağını belirtirken, bunu, ticari itibar ve saygınlığa zarar veren bir uygulama olarak sert bir dille eleştirmişti.
Tebernüş Kireçci/Milliyet