Kelepir 100 yataklı hastane avında

Kelepir 100 yataklı hastane avında

100 yatak ve üzerindeki hastaneleri satın almak için çıkan fırsat kolluyor

Kelepir 100 yataklı hastane avında
16px
24px
11.10.2011 13:25
ABONE OLgoogle

Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Medline Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, Medline Sağlık Grubu olarak önümüzdeki dönem yatırımlarının hız kazanacağını belirterek, ''Şu ana kadar Esas Holding olarak hastanelerimize 100 milyon dolar yatırım yaptık. Önümüzdeki 3 yılda 100 milyon dolarlık ek bir yatırım yapmayı hedefliyoruz'' dedi. 

     Esas Holding, sağlık alanındaki yatırımlarını ''Medline Sağlık Grubu'' çatısı altında topladı. Kamışlı, konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında, Esas Holding olarak sağlık sektöründeki iddialarını ortaya koyabilmek adına çok önemli bir adım attıklarını dile getirdi. 

     Esas Holding'in, bugün acil sağlık alanında 16. yılını kutlayan Medline markasını 2001 yılında satın alarak sağlık sektörüne adım attığını anımsatan Kamışlı, acil sağlık hizmeti sunan şirketin bu yıl içinde evde sağlık hizmeti de vermeye başladığını anlattı. 

     Kamışlı, 2008 yılında Birleşik Sağlık Kurumları (BSK) ile özel hastanecilik alanında faaliyete başladıklarını ve bu 4 yıllık süreçte satın almalarla hastanelerinin sayısını artırdıklarını, bugün 6 ilde hastaneleri bulunduğunu söyledi. 

     Esas Holding olarak sektörde daha da derinleşmek ve iddialı olabilmek için bütün sağlık yatırımlarını ''Medline Sağlık Grubu'' çatısı altında toplama kararı aldıklarını bildiren Kamışlı, şöyle devam etti: 

     ''Ekim ayı içerisinde Antalya, Konya, Aydın, Kütahya, Eskişehir ve Adana'daki hastanelerimiz de Medline adıyla yoluna devam edecek. Medline Sağlık Grubu olarak önümüzdeki dönem yatırımlarımız hız kazanacak. Şu ana kadar Esas Holding olarak hastanelerimize 100 milyon dolar yatırım yaptık. Önümüzdeki 3 yılda 100 milyon dolarlık ek bir yatırım yapmayı hedefliyoruz. Halen 550 olan hastane yatak kapasitemizi, önümüzdeki 3 yıl içinde yapacağımız yeni satın almalarla 1.000 yatağa çıkarmak istiyoruz. Bu nedenle 100 yatak ve üzerindeki hastaneleri satın almak için önümüze çıkan fırsatlarla ilgileniyoruz.'' 

     Yeni yatırımlarla istihdam sayısında da ciddi oranda artışlar yaşanacağını ifade eden Kamışlı, bugün sağlık grubunda 2 bin çalışanları bulunduğunu, 3 yıl bu sayıyı 4 bine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. 
     
     ''Tam Gün Yasası'nı destekliyoruz''
    
     Medline Sağlık Grubu'nun bu yıl sonunda 140 milyon lira olarak gerçekleşmesini beklediklerini belirten Kamışlı, 2012'de yüzde 15 büyüme hedeflediklerini, 5 yıl içinde cirolarını 250 milyon liraya çıkarmayı amaçladıklarını kaydetti. 

     Türkiye sağlık sektöründe son 10 yılda yapılan reformlar ile hastanecilik alanında yüzde 8'lerde olan özel sektör payının, yüzde 30'lara çıktığını, yabancı fon kuruluşlarının, sağlık sektörüne yatırım yapmak için adeta sıraya girdiğini anlatan Kamışlı, sektöre giren yabancı sermaye ile yeni yatırımların önünün açıldığını söyledi. 

     Kamışlı Medline Sağlık Grubu olarak, sağlık sektöründe verimliliği sağlayacak ve hizmet niteliğini artıracak her türlü uygulamanın yanında olduklarını belirterek, ''Hizmet niteliğini artıracak uygulamalardan biri olduğunu düşündüğümüz Tam Gün Yasası'nı destekliyoruz. Devlet, hekimlerimizin önünün açılması adına Tam Gün Yasası'yla çok önemli bir adım atmıştır'' değerlendirmesinde bulundu. 

     Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kamışlı, BSK yapılanmasından farklı olarak artık satın almalarda çoğunluk hissesine sahip olmayı istediklerini, zincir hastaneleri satın alma yoluna gideceklerini anlattı. 

     İstanbul, Ankara ve İzmir'in öncelikli büyümek istedikleri şehirler olduğunu belirten Kamışlı, İstanbul'da şu ana kadar satın almak için istedikleri nitelikte ve kalitede hastane bulamadıklarını söyledi.
     Kamışlı, ''ithal doktor'' konusunda bir soru üzerine de Türkiye'de tıp eğitimi almış yabancı kökenli öğrencilerin Türkiye'de doktorluk yapmalarını desteklediklerini, yurt dışından doktor getirilmesi konusunu ise hassas bulduklarını söyledi. Yurt dışından mimar, mühendis veya iş adamının Türkiye'de iş yapabildiğini, aynı şekilde doktorların da çalışabileceğini anlatan Kamışlı, dil konusunun ise önemli olduğunun altını çizdi. 
     
     ''Sağlık turizminde de iddialıyız''
     
     Medline Sağlık Grubu Genel Müdürü Gürkan Ergenekon da Türkiye'de geçen yıl içinde 2 milyon acil vaka meydana geldiğini ve bu vakaların 310 bininin İstanbul'da yaşandığını belirterek, bu vakaların yüzde 35'ine Medline Acil Sağlık'ın hizmet verdiğini söyledi. 

     Yılda 20 bine yakın acil vakaya, yüksek teknoloji donanımlı ambulanslarla müdahale ettiklerini anlatan Ergenekon, Medline Sağlık Grubu olarak, bu yıl evde sağlık hizmetleri alanında da hizmet sunmaya başladıklarını kaydetti. 

     Yeni yapılanma ile yatırımlarının hız kazanacağını belirten Ergenekon, ''Hedefimiz, son 1 yılda 1 milyon kişiyi tedavi ettiğimiz hastanelerimizde önümüzdeki yıllarda çok daha fazla hastaya derman olmak'' dedi.
     Yeni dönemde hastanelerine, alanlarında isim yapmış akademik kadroların da katılacağını söyleyen Ergenekon, aileyle işbirliği içinde, sağlıklı ve kaliteli yaşam anlayışının benimsenmesi için kadınlara yönelik destek programları ve projeler geliştireceklerini anlattı. 

     Medline Sağlık Grubu olarak, sağlık turizminde de iddialı olduklarını ifade eden Ergenekon, Adana'daki hastanelerine Irak'tan, Türkmenistan'dan hastaların tedavi olmak için geldiğini, bunun yanı sıra Medline Antalya Hastanesi ile hem sağlık turizmi hem turizm sağlığı alanında yeni açılım yaratmayı hedeflediklerini kaydetti. 
     
    ''Gizli Hasta'' uygulaması...
     
     Medline Sağlık Grubu'nun, hastanecilikte farkını hissettirecek uygulamalar da gerçekleştirdiğini anlatan Ergenekon, şunları anlattı: 

     ''Gizli hasta uygulaması bunlardan biri. Hasta memnuniyetinin takibini sadece anket ve gözlemlerle kısıtlamadık. Avrupa Araştırmacılar Birliği Esomar üyesi bağımsız bir pazar araştırma firması ile işbirliği içinde hastalarımıza verilen hizmeti objektif olarak değerlendiriyoruz. Amacımız hizmet kalitemizi sürekli artırmak, hastalarımızı memnun ve sağlıklı bir şekilde evine gönderebilmek.'' 

     Türkiye'de sağlık alanında Ocak 2008 - Eylül 2011 tarihleri arasında 250 milyon avro tutarında 13 birleşme ve satın alma gerçekleştiğini, 2010 yılında 40'a yakın özel hastane açıldığını, özel hastanelerde büyüme oranının yüzde 15'lere çıktığını bildiren Ergenekon, geçen yıl itibariyle sektörde özel kuruluşların sayısının, yaklaşık 500'ü özel hastane olmak üzere 2 bine yaklaştığını söyledi. Ergenekon, bugün 24 bin 500 doktor ve 200 bin sağlık personelinin özel sağlık sektöründe çalıştığını bildirdi. 

     Avrupa'da her 100 bin kişiye 330?350 doktor, Türkiye'de ise 150 doktor düştüğüne işaret eden Ergenekon, geçen yıl Türkiye'de kişi başına yılda 600 dolar civarında sağlık harcaması yapılırken bu rakamın ABD'de 7 bin 500 doları bulduğunu kaydetti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde