Dolar
48,5389
-0,02%
Euro
56,2789
-0,20%
Sterlin
65,8129
0,18%
Bitcoin
3.752.382
0,16%
BİST-100
14.467,25
0,51%
Gram Altın
6.786,131
0,72%
Gümüş
64,5
1,41%
Faiz
39,89
0,00%

Kapılar arkasında ne konuşuldu?

TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konyesi toplantısına onur konuğu olarak katılan Cumhurbaşkanı Sezer, toplantı sonrası TÜSİAD Başkanlık Divanı üyeleri ile basına kapalı olarak yapılan ve 35 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi.

20.12.2005 14:52
Haberi paylaşın
Kapılar arkasında ne konuşuldu?
16px
32px

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, işadamlarının, seçim barajı ile ilgili görüşlerini sormaları üzerine; "Seçim barajı 7-8 olabilir ama bu meclisin kararı" dedi.

TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konyesi toplantısına onur konuğu olarak katılan Cumhurbaşkanı Sezer, toplantı sonrası TÜSİAD Başkanlık Divanı üyeleri ile basına kapalı olarak yapılan ve 35 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Edinilen bilgilere göre; Sezer ile işadamları arasında geçen görüşmenin, çoğunlukla ekonomi ağırlıklı gerçekleştiği öğrenildi.

İşadamlarının Sezer'e, 'siyasette temsilde adalet ve siyasi istikrar ile seçim barajı konularında görüş bildirerek, barajın 7-8'e çekilmesi konusunda görüşlerini dile getirmeleri üzerine Sezer; "Seçim barajı 7-8 olabilir ama bu meclisin kararı" diyerek bu konudaki görüşlerini açıkladı. Sezer'in, kurumlar vergisindeki indirime işaret ederek işadamlarına, "Vergi düzenlemelerini siz nasıl buluyorsunuz?" diye sorduğu öğrenildi.

Bunun üzerine iş adamlarının; Kurumlar Vergisi'ndeki yüzde 10'luk indirimin çok iyi olduğunu, ancak yatırım indiriminin kaldırılmasının, gerek yatırımların yapılmasında gerekse kurumlar vergisinin tahakkuk etmesi konusunda bir eksikliği ortaya çıkardığı görüşünü dile getirdikleri belirtildi. Cumhurbaşkanı Sezer, işadamları ile görüşmeleri sırasında, Hakimler Yüksek Kurulu'nun bağımsızlığını yıllardır arzu ettiğini belirterek, "Hakimler Yüksek kurulu bağımsız olmalıdır" dedi.

Sezer, yılbaşında yapacağı konuşmasında, ekonomik gelişmelerin dışında özellikle sosyal konulara da değineceğini işadamlarına açıkladı. İşadamları ile 35 dakika süren kapalı görüşmede gündemde yer alan yazar Orhan Pamuk ve Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'ın davalarının gündeme gelmediği öğrenildi.

TOPLANTIDAN KARELER

Gökhan Klaş/Ankara/Cihan

editörün seçtikleri
Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir PD Dergi’ye konuştu: Ya kazanırım ya öğrenirim
Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir PD Dergi’ye konuştu: Ya kazanırım ya öğrenirim#Nihat Özdemir