İş Bankası’ndan bölünme ve holding kuruluşu hakkında açıklama
Türkiye İş Bankası A.Ş. tarafından 19 Temmuz 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirimde 'İştirak Modeliyle Kolaylaştırılmış Usulde Kısmi Bölünme' hakkında hakkında açıklama yapıldı.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İlgide kayıtlı Özel Durum Açıklamalarımızda belirtildiği üzere; iştirak portföyümüzün Bankamızın %100 bağlı ortaklığı şeklinde yeni kurulacak bir Holding çatısı altında yönetilmesini teminen, “iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme” hakkındaki Yönetim Kurulumuzun kararı doğrultusunda, ilgili mevzuat hükümleri uyarınca yapılan resmi başvurularımız ile ilgili süreçler devam etmekte olup, kısmi bölünme işleminin yasal süresi içinde 31 Ağustos 2024 tarihine kadar sonuçlandırılabilme imkânı kalmamıştır.
Bu tarihten sonra ilgili Kurumlardan gelecek değerlendirmeler dikkate alınarak yeni bir başvuru yapılıp yapılmaması ayrıca değerlendirilecektir.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."
patronlardunyasi.com