Dolar
44,5973
0,11%
Euro
51,468
0,01%
Sterlin
58,9807
-0,29%
Bitcoin
2.986.060
0,17%
BİST-100
12.936,35
-0,88%
Gram Altın
6.705,189
0,11%
Gümüş
72,98
-2,75%
Faiz
43,13
0,00%

İngiltere'de Parlamentonun firari 'tilki'si Freda yakalandı

İngiltere’de Westminster Sarayı çevresinde aylar boyunca güvenliği atlatmayı başaran ve milletvekilleri tarafından “Freda” adı verilen tilki, sonunda yakalanarak doğal yaşam alanına bırakıldı.

05.04.2026 09:07Güncelleme: 05.04.2026 09:11
İngiltere'de Parlamentonun firari 'tilki'si Freda yakalandı
16px
32px

Parlamento yerleşkesinde uzun süredir görülen dişi tilki, özellikle ziyaretçi girişleri ve tarihi Westminster Hall çevresinde sık sık ortaya çıkıyordu. Güvenlik çitlerinin altını kazarak içeri girdiği belirtilen Freda’nın, alarm sistemlerini defalarca devreye soktuğu öğrenildi.

Yetkililer, tilkinin zaman zaman New Palace Yard üzerinden, Elizabeth Tower (Big Ben) yakınlarından parlamentoya giriş yaptığını belirtti. Bu durum, milyonlarca sterlinlik güvenlik yatırımlarına rağmen “insan dışı” davetsiz misafirlerin nasıl sızabildiğini de gözler önüne serdi.

Kaynaklara göre Freda’nın bu kadar sık geri dönmesinin nedeni ise beslenmesiydi. Parlamento çevresinde birilerinin tilkiyi düzenli olarak beslediği, hatta güneşlenirken görüldüğü ifade edildi. Bazı çalışanlar, hayvanın bakım alanlarının altında geçici olarak yaşadığını ve yavruları olabileceğini de öne sürdü.

Aylar süren “kedi-fare oyununun” ardından Freda’nın yakalandığı ve “bilinmeyen bir noktada” doğaya salındığı açıklandı. Operasyonun nasıl gerçekleştirildiği ise paylaşılmadı.

Parlamento kulislerinde ise olay espri konusu oldu. Bazı milletvekilleri, Freda’nın “House of Lords üyelerinden daha iyi devam çizelgesine sahip olduğunu” söyleyerek güvenlik zafiyetine göndermede bulundu.

Yetkililer, parlamentoda zaman zaman vahşi hayvanların görülebildiğini ancak bunun kalıcı bir sorun teşkil etmediğini belirtti.

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
Bora Koçak, gazete ilanından Sodexo Türkiye’nin CEO’luğuna uzandı
Bora Koçak, gazete ilanından Sodexo Türkiye’nin CEO’luğuna uzandı#Sodexo